Zavod za turizem in razvoj Lendava išče direktorja

Preko javnega razpisa išče Zavod za turizem in razvoj Lendava direktorja. Omenjeni zavod trenutno (še) vodi Romeo Varga, a ker se slednjemu kmalu izteče mandat, se je Svet zavoda podal v iskanje novega. Mandat traja štiri leta, Varga pa bo lahko seveda ponovno imenovan.
Zavod za turizem in razvoj Lendava preko javnega razpisa, ki je bil objavljen v medijih, išče novega direktorja, saj se trenutnemu, Romeu Vargi, izteka mandat. Kot nam je včeraj po telefonu dejal Varga bo ta vsekakor vnovič kandidiral, na direktorski stolček omenjenega zavoda pa je ta sicer prvič sedel aprila 2016, pred tem pa je delal na RRA Mura kot svetovalec direktorja za mednarodno sodelovanje. Takrat je konkuriral Martini Bukovec. Na naše vprašanje, ali morda ve za kakšne protikandidate, je odgovoril, da ne in še, da se s tem ne želi ubadati, saj da vse prepušča svetu zavoda.

Kandidat mora imeti univerzitetno ali visoko strokovno izobrazbo s specializacijo oz. magisterijem, najmanj pet let delovnih izkušenj na vodstvenih delovnih mestih, imeti mora delovna izkušnje na področju dejavnosti zavoda, organizacijske sposobnosti, ki jih lahko dokaže s svojim preteklim delom, aktivno mora obvladati slovenski in angleški jezik ter funkcionalno madžarski. Kandidat bo k prijavi primoran predložiti vizijo zavoda za mandatno obdobje, življenjepis, ter dokazila o izpolnjevanju pogojev.

Direktorja bo imenoval svet zavoda s soglasjem ustanovitelja, Občino Lendava. Delovno razmerje z direktorjem se sklene za določen čas, torej za čas trajanja mandata. Vsi kandidati imajo časa za prijavo do prihodnjega petka, pričakovati pa je, da bo prihodnji teden znano, kdo bo vodil omenjeni zavod.