Zaščitne maske tudi v Murski Soboti

Po vzoru večine pomurskih občin so se tudi v Murski Soboti odločili, da za svoje občane Občina nabavi pralne zaščitne maske. V poštnih nabiralnikih občanov bodo jutri.
“Zaradi izjemnega povpraševanja po zaščitnih maskah smo se na občini odločili, da iz sredstev proračunske rezerve naročimo 10. 000 kosov pralnih zaščitnih mask pri domačemu proizvajalcu iz Rakičana. Maske, ki jih je proizvajalec dobavljal postopoma smo preko občinskega štaba Civilne zaščite najprej razdeljevali na vhodih trgovin, bank, pošte in drugih javnih zaprtih prostorih, tistim občanom, ki svoje zaščite niso imeli. Na tak način smo razdelili okoli 7. 000 zaščitnih mask,” so sporočili iz murskosoboške Občine.

V začetku tega tedna so pri istem proizvajalcu naročili še dodatnih 10.000 zaščitnih mask. V tem trenutku je zaščitnih mask, kot pravijo, bilo dovolj, da so jih v mestni upravi ob pomoči prostovoljcev in članov veteranskih združenj pripravili za dostavo v vsako gospodinjstvo v občini. “Tako je bilo v petek na pošto dostavljenih 7.300 kuvert s po eno pralno zaščitno masko, opremljenimi z deklaracijo proizvajalca, ki bodo s strani pošte dostavljene v vsa gospodinjstva predvidoma v torek, 14. aprila,” so še zaposlili.