Zanimivo: V Rakičanu dve grajski sobi preuredili v štirizvezdični nastanitveni sobi

Precej zanimivega projekta so se lotili v Dvorcu Rakičan. Dve grajski sobi so preuredili v nastanitveni sobi, s kategorizacijo štirih zvezdic. Če bi radi kdaj prespali v rakičanskem gradu, pa boste nočitev lahko plačali s trenutno aktualnimi turističnimi boni.
V dvorcu Rakičan so v sklopu operacije Obiščem, raziščem in odkrijem Goričko – (ZA)Čutim Goričko, opremili grajske sobe, ki že čakajo na prve goste. “Oprema daje sobam dodaten grajski pridih in omogoča pristno doživetje ter vrnitev v čas, ko so dvorec naseljevali člani družine Batthyány. Doživetje dopolnjujejo naravni materiali in nekateri detajli, kot so npr. vzglavniki napolnjeni z ajdovo kašo, ter čudovit razgled na park dvorca Rakičan,” so zapisali v svoji promociji na priljubljenem spletnem družabnem omrežju Facebook.

Kot sporočajo iz Rakičana, sta sobi na voljo od 24. julija naprej, omenjeni projekt pa sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, in v kateri Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan sodeluje kot partner. “Sobi sta opremljeni z masivnim lesom, modernim pridihom in lastno kopalnico. Z ureditvijo sob v Dvorcu Rakičan oživljamo in ohranjamo kulturno dediščino, ki je del območja LAS Goričko. Lično opremljeni grajski sobi bosta obiskovalce popeljali v preteklost in jim nudili pristno doživetje grajskega življenja ter izboljšali turistično ponudbo območja LAS Goričko,” so še zapisali.

V prihodnosti si v sobe želijo spremeniti tudi podstrešje. “Želimo si, da bi skupna številka postelj znašala okoli številke sto. Seveda si želimo vse skupaj dvigniti na višji nivo, ponuditi boljši nivo storitev, za kar trenutno še ni pogojev. Smiselno bi bilo urediti tudi savno, ampak vse ob svojem času. Želimo si, da bi postali nekakšen prekmurski Brdo pri Kranju,” so sicer za medije dejali že pred časom, ko je projekt bil še v povojih.