Zagorelo je v brezglutenski pekarni Vitapek v Domanjševcih, uničeno skoraj vse

Prva pekarna brez glutena v Sloveniji, ki se nahaja v Domanjševcih, je ostala brez proizvodnje, saj so sporočili, da je so ognjeni zublji včeraj ob treh zjutraj uničili prav vso proizvodnjo. Ker so torej zgoreli proizvodni prostori, izdelkov brez glutena nekaj časa ne bo med potrošniki.
Včerajšnji četrtek, je z Goričkega prišla žalostna novica za vse uživalce kruha in peciva brez glutena. Najprej so namreč iz Policijske uprave Murska Sobota sporočili, da so bili policisti nekaj po 3. uri zjutraj obveščeni o požaru v Domanjševcih, pozneje pa se je potrdilo, da je zagorelo v pekarni Vitapek v Domanjševcih v občini Šalovci, prvi pekarni brez glutena v Sloveniji. Lastnik Borut Perkič je sporočil, da je do požara prišlo v proizvodnih prostorih. Zunanjost objekta po njegovih besedah ni poškodovana, je pa uničena cela proizvodnja, kar ni staljeno, je prekrito s sajami, tako da ni več uporabno.

Perkič še čaka izvedence, tako da bo več o škodi znanega v prihodnjih dneh. Na srečo v požaru, do katerega je prišlo zaradi električne napeljave, ni bil nihče poškodovan. Žal pa so poleg velike neposredne materialne škode, slednjo utrpeli vsi tisti, ki uživajo kruh, pecivo in druge izdelke brez glutena. Ta je primeren predvsem za tiste, ki bolehajo za celiakijo. Pekarna bo do nadaljnjega zaprta so sporočili lastniki, kako bo v prihodnje pa tudi še ni znano. “Spoštovane stranke, spoštovani kupci! Žal vam moram sporočiti manj veselo novico. Pekarna Vitapek je do nadaljnjega zaprta! Žal smo utrpeli požar v proizvodnih prostorih pekarne in je uničeno skoraj vse. Kako bo v prihodnje, pa vas bomo sproti obveščali,” je še sporočil Borut Perkič.

“Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je  do  požara prišlo med prazniki, ko je bila pekarna zaprta. Do požara je prišlo  predvidoma na dovodu elektro  inštalacij,  kjer  je začela tleti plastika.  Tuja  krivda  je izključena in sledi poročilo na Okrožno državno tožilstvo. Materialne škode je za okrog 20.000 evrov,” so sporočili iz PU Murska Sobota.