Zadovoljstvo v Dobrovniku: Bukovniško jezero lani obiskalo 70 tisoč ljudi

Občina Dobrovnik leži na skrajno severovzhodu države. S svojimi destinacijami je priljubljena turistična točka za družine, posameznike in zaključene skupine. Najbolj prepoznavna turistična točka je Bukovniško jezero z okolico, ki poleg ribolova nudi možnosti za počitek, sprehode, kampiranje, piknik in športne aktivnosti. Prav to točko je lani obiskalo kar 70.000 ljudi.
Narava ob Bukovniškem jezeru in samo jezero je že več desetletij vaba za mnoge bližnje in daljne prebivalce tako Slovenije kot tudi širše. Okolica tega akumulacijskega jezera je eno izmed glavnih turističnih biserov Prekmurja, katerega letno obišče zavidljivo število ljudi, prav v letu 2017 pa je bil dosežen nov mejnik, s katerim se lahko na tamkajšnji Občini z veseljem pohvalijo.

Med tem, ko je letni obisk Bukovniškega jezera in okolice med 50.000 in 55.000 obiskovalci, se je prav v letu 2017 ta številka povzpela na kar 70.000. Te še vedno privablja lepa narava, energijske točke in predvsem Vidov izvir, ki si ga po vseh desetletjih turisti najraje ogledajo. S hladno vodo, ki iz izvira enakomerno teče vse leto, si ljudje umivajo obraz, izpirajo oči in/ali se odžejajo. Pravijo, da ima voda iz Vidovega izvira energijsko moč ter zdravilne učinke pri zdravljenju vida. sluha, prebavil, živčevja in kože. Svoje v minulih nekaj letih dodaja tudi pustolovski park.

V bližini si lahko turisti ogledajo tudi vsem dobro znan tropski vrt z orhidejami, Plečnikovo cerkev v Bogojini, … A v Dobrovniku ne spijo. Tamkajšnji Zavod za okolje in turizem se je uspešno prijavil na razpis čezmejnega programa sodelovanja Interreg, s katerim bodo uspešno izvedli tri projekte, za katere bodo skupno prejeli kar 229 tisoč evrov. Gre za projekte Zeleno želimo (vrednost 86 tisoč evrov), Polno doživetje (vrednost 75 tisoč evrov) in Piknik v vinogradih ( vrednost 68 tisoč evrov). Vsi projekti bodo izvedeni s pomočjo projektnih partnerjev, ki prihajajo iz Varaždina, Ludbrega, Veržeja, Moravskih Toplic, sosednje Madžarske, …