Za potrebe nedovoljenega načina prehajanja, “zgradili” provizorični most!

Ljudska iznajdljivost v času pandemije koronavirusa, kot kaže, ne pozna meja. Na sosednjem hrvaškem so krajani, da bi lahko brez težav prehajali iz ene v drugo županijo -to na legalen način zaradi tamkajšnjih vladnih ukrepov zajezitve in obvladovanje koronavirusa brez prepustnice ni mogoče, zgradili provizorični most čez rokav reke Drave.
Peščici iznajdljivih krajanov domiselnost, kot kaže, ne povzroča težav. Tokratna zgodba prihaja iz sosednje Hrvaške, natančneje iz območja med Varaždinsko in Međimursko županijo, katero razdvaja reka Drava. Da bi lahko slednji brez težav (a kljub temu na ilegalen način) prestopali mejo med obema županijama, kar sicer brez prepustnic zaradi vladnih ukrepov zajezitve in obvladovanje koronavirusa ni mogoče, so se lotili gradnje provizoričnega mostu. Za slednjega so porabili veje, tanjše hlodove in nekaj pločevine, ki najbrž služi za lepši in hkrati varnejši prehod.

Improviziran most je odkrila policija pri izvajanju svojih rednih nalog. Kot so zapisali pri varaždinski policijski upravi, je provizorični most zgrajen na enem izmed rokavov reke Drave, kjer je vodostaj najnižji, na predelu imenovanem “Trnovčak.” Krajanom je služil za nedovoljen prehod iz Varaždinske v Međimursko županijo in obratno, so zapisali. O mostu so, kakopak, bile obveščene vse pristojne službe, ki bodo slednjega najbrž odstranile.