Za posledicami prometne nesreče v bolnišnici umrl voznik mopeda; brez veljavnega vozniškega dovoljenja povzročil prometno nesrečo

Za posledicami prometne nesreče, ki se je pripetila 2. septembra, je v murskosoboški splošni bolnišnici umrl voznik mopeda, so včeraj sporočili iz PU Murska Sobota. Med drugim so sporočili še, da je predvčerajšnjo prometno nesrečo na pomurski avtocesti pri Vučji vasi povzročil voznik brez vozniškega dovoljenja.
Za posledicami prometne nesreče v bolnišnici umrl voznik mopeda

2.9.2020 okrog 18. ure je v naselju Cven voznik mopeda zapeljal na bankino, izgubil oblast nad vozilom, padel po vozišču ter se v nesreči hudo telesno poškodoval. Policisti so pri zbiranju obvestil v Splošni bolnišnici Murska Sobota izvedeli, da je 64-letni voznik mopeda 25.9.2020 v bolnišnici umrl. Pokojni udeleženec prometne nesreče je letošnja sedma žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah.

Brez veljavnega vozniškega dovoljenja povzročil prometno nesrečo

Predvčerajšnjim, malo po 10.30 uri se je med priključkom Vučja vas in počivališčem Grabonoš zgodila prometna nesreča. Voznik osebnega avtomobila doma iz okolice Ljubljane ni vozil po sredini smernega vozišča in je zapeljal levo, ter trčil v sredinsko odbojno ograjo. Nastalo je za okrog 6.000 evrov škode. Ker voznik ni posedoval veljavnega vozniškega dovoljenja mu je bilo vozilo zaseženo. Odklonil je tudi preizkus alkoholiziranosti, zato je bil pridržan. Voznik v nesreči ni bil telesno poškodovan. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog.

“Ob 10.31 je na avtocesti smer Vučja vas–Grabonoš, občina Sveti Jurij ob Ščavnici, osebno vozilo zdrsnilo s cestišča in podrsalo ob obcestno ograjo. Poškodovanih ni bilo. Posredovali so gasilci iz PGD Murska Sobota, Gornja Radgona in Ljutomer. Gasilci so požarno in protinaletno zavarovali kraj dogodka,” pa je poročala Uprava za zaščito in reševanje.