Za pomurskimi policisti je pester dan in noč

Za pomurskimi policisti je pester dan in noč. Obravnavali so tatvino orodja in strojev, v Beltincih je nepridiprav izpustil fazane, v Lendavi so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo, na območju Prlekije so znova obravnavali nezakonite prehode državne meje, obravnavali pa so tudi Srba, ki je trčil v službeno vozilo policije.
Tatvina orodja in strojev

V noči na 11.9.2019 je neznani storilec na posestvu na območju Gornjih Petrovec na ograji prerezal ključavnico in vstopil. Iz skladišča je odtujil več orodja in strojev. Po prvih ugotovitvah je nastalo za okrog 10.000 evrov škode.

Izpustil fazane

Neznani storilec je včeraj ponoči v vzrejališču za fazane v Beltincih odprl vrata štirih kletk, iz katerih je pobegnilo okrog 850 fazanov. Nastalo je za okrog 7.800 evrov škode. Storilec je z barvo polil tudi dva objekta in s tem povzročil za okrog 100 evrov škode. Policisti zadevo obravnavamo kot kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari.

Vlom v stanovanjsko hišo

Minulo noč je na območju Lendave neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo, od koder je odtujil elektronske klaviature znamke Yamaha in digitalni fotoaparat znamke Nikon. Nastalo je za okrog 2.000 evrov škode.

Nezakoniti prehodi državne meje

Včeraj je bilo na območju PP Ljutomer prijetih 23 tujcev – 4 državljani Turčije, 1 državljan Maroka, 5 državljanov Sirije, 10 državljanov Pakistana, 2 državljana Indije in 1 državljan Iraka, ki so nezakonito vstopili v našo državo. Pet tujcev je zaprosilo za mednarodno zaščito – azil, ostali pa bodo vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Trčil v službeno vozilo policije

Policisti PP Ljutomer so danes okrog 2.30 uri med kontrolo cestnega prometa na relaciji Ljutomer – Noršinci zaustavljali osebni avtomobil znamke Renault Laguna, ki pa na znake policistov ni ustavil in je z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval vožnjo na avtocesto. Med vožnjo po avtocesti je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika trčil v službeno vozilo policije in v zaščitno ograjo. Ob ustavitvi vozila je sopotnik zbežal iz vozila in bil s strani policistov kasneje prijet.

Z ogledom kraja in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 29-letni voznik, državljan Srbije skupaj z 40-letnim državljanom Srbije v vozilu prevažal 10 državljanov Pakistana in 2 državljana Indije, ki so nezakonito vstopili v našo državo. Zaradi večih prekrškov je bil vozniku osebnega avtomobila izdan plačilni nalog. Obema državljanoma Srbije je bila odvzeta prostost in bosta kazensko ovadena zaradi suma storitev kaznivega dejanja po 308. členu KZ.