Za nakup zaščitne opreme za zdravnike in ostalo medicinsko osebje bodo sredstva zbirali tudi čebelarji, po predlogu lendavskega društva

Član upravnega odbora Čebelarske zveze Slovenije in hkrati član Čebelarskega društva Lendava, Marjan Časar, je na Čebelarsko zvezo Slovenije (ČZS) podal predlog, da bi se odprl račun na katerega bi čebelarji nakazali znesek v proti vrednosti 1 kg medu. Denar bi bil namenjen za nakup zaščitne opreme za zdravnike.
“Predlog je vreden pohvale in ga kot predsednik ČZS v celoti podpiram, zaradi česar sem takoj sklical pisno sejo upravnega opdbora ČZS. Upravni odbor ČZS je na pisni seji sprejel sledeči sklep: ČZS vse slovenske čebelarje prosi in jim predlaga, da na račun Čebelarske zveze Slovenije, Brdo 8, 1225 Lukovica, TRR: SI 56 03186-1002214727 s pripisom corona virus nakažemo 12,58 EUR, to je povprečna maloprodajna cena medu sprejeta na zadnji 18. redni seji upravnega odbora ČZS za leto 2019, ki jih bomo namenili za nabavo zaščitne opreme za zdravnike in ostalo medicinsko osebje,” je sporočil Boštjan Noč, predsednik Čebelarske zveze Slovenije.

Akcija bo potekala do 10. aprila 2020, zbrana sredstva pa bodo strogo namenska in jih bodo namenili neposredno za nabavo zaščitne opreme. “Čebelarji se zavedamo situacije v kateri smo se znašli in zavedamo se, da je v tem času solidarnost in pomoč sočloveku na prvem mestu, zato bomo pomagali po svojih močeh, da zaščitimo tiste, ki so v dani situaciji najbolj izpostavljeni in skrbijo za naše zdravje. Nikoli ne vemo kdaj bomo njihovo pomoč potrebovali tudi sami. Spoštovane čebelarke in čebelarji, stopimo skupaj in ponovno dokažimo, da imamo slovenski čebelarji veliko srce! Vnaprej hvala in ostanimo zdravi,” je še sporočil Noč.