Za letošnje decembrsko-novoletno okraševanje bo namenjenih 35 tisočakov, ognjemeta ne bo

Občina Lendava bo tako kot vsaka leta, tudi letos namenila del sredstev iz proračuna za decembrsko-novoletno okrasitev mesta. Za potrebe letošnjega okraševanja bo sicer namenjenih manj sredstev kot je bilo načrtovanih, prav tako pa ne bo klasičnega silvestrovanja in ognjemeta.
Praznični čas se je v Lendavi pričel v začetku decembra. Vsako leto smo ga odprli z božičnim bazarjem, s prižigom lučk ter kulinarično ulico, čez celoten december pa se je odvila bogata paleta prireditev, lani je prvič bilo postavljeno tudi drsališče, drsanje pa je bilo za občane Občine Lendava brezplačno. Otroci in šolarji Dvojezične osnovne šole I Lendava ter Dvojezične osnovne šole II Lendava so vsako leto izdelali praznične okraske, s katerimi so okrasili smreke pred mestno hišo, v mestnem parku in na trgu Györgya Zale. Bogat programski praznični december se je vsako leto zaključil s silvestrovanjem na prostem, ki je šele zadnjih nekaj let postal končno takšen, kot si ga mesto tudi zasluži, vsakič pa je nebo osvetlil tudi ognjemet. No, letošnji december bo nekoliko drugačen.

“Pri okrasitvi mesta bomo zmanjšali nekaj standardnih elementov in praznično okrasitev osvežili z novimi elementi in lokacijami, ki bodo tvorili usklajeno in celovito estetsko podobo in tako popestrili kar se dogodkov, prireditev in druženj, bolj miren praznični čas. Silvestrskega ognjemeta letos ne bo, prav tako drsališča, pohodov in drugih prireditev, ki bi kakorkoli spodbujali ljudi k druženju. Tako bo ta teden tudi prižiganje prazničnih lučk potekalo postopoma. V letošnjem proračunu je za okrasitev rezerviranih 35.000 evrov, vodstvo Občine Lendava pa se je odločilo, da stroške za okrasitev zmanjša in bodo tako nižji od proračunske postave za ta namen,” so včeraj sporočili iz Občine Lendava. Pravi praznični december so tako žal odnesli ukrepi za zajezitev koronavirusa, po kuhančku pa bo tako dišalo le iz domačih štedilnikov. To je lahko priložnost, da decembrski in novoletni čas resnično preživimo v krogu najbližjih.