Za Glasbeno šolo Lendava še eno uspešno šolsko leto

Tako Glasbena šola kakor tudi preostali izobraževalni zavodi so zaključili letošnje šolsko leto, ki je bilo, kot so sporočili iz Glasbene šole Lendava kljub epidemiji uspešno. Pouk je kar štiri mesece potekal na daljavo, izvedli pa so tudi številne koncerte, ki so se odvili preko spleta.
Kljub razmeram, ki niso bile vseskozi idealne, Glasbena šola Lendava tudi to leto zaključuje več kot uspešno. Izvedli so številne virtualne koncerte, ki so javno objavljeni na Youtube kanalu Glasbene šole Lendava. Med njimi je tudi koncert tekmovalcev, kjer lahko prisluhnemo 19 učencem, ki so se udeležili glasbenih tekmovanj. Letos so skorajda vsa tekmovanja potekala na daljavo, preko spleta, med katerimi so bila tudi številna mednarodna, na katerih so učenci šole dosegli odlične rezultate. Na 50. državnem tekmovanju Temsig so izjemno dobro nastopili učenci kitare, ki so dosegli 1 zlato ter 4. mesto, 2 srebrni in 2 bronasti plaketi.

Nižjo in višjo stopnjo šolanja v GŠ Lendava je letos zaključilo 36 učencev pri instrumentu in 13 pri baletu. Od teh je en učenec kitare uspešno opravil sprejemni preizkus za vpis na Konservatorij v Mariboru in ena učenka za vpis na umetniško smer sodobni ples Gimnazije v Ljubljani. Učenke in učenci baletnega oddelka so junija 2021 pod mentorstvom njihove učiteljice zaplesali po skupinah na odru gledališke in koncertne dvorane v Lendavi in po spretnem oblikovanju je tokrat nastala virtualna baletna predstava z naslovom Svet je balet. Premiera je bila 22. junija 2021 in po nekaj dneh so beležili že preko 400 ogledov na Youtubu.

“Sprejemnih preizkusov za vpis novincev v naslednje šolsko leto se je v Glasbeni šoli Lendava udeležilo zelo veliko učencev. Tudi v plesni program se je za naslednje šolsko leto vpisalo veliko novih učencev, kar skupno pomeni povečanje števila učencev v tej izobraževalni ustanovi v naslednjem šolskem letu. Slednje dokazuje, da je delo na šoli v rednih in tudi izrednih razmerah (na daljavo) potekalo odlično,” je zaključila ravnateljica, Hajnalka Magyar.