Z neprilagojeno hitrostjo v križišču zapeljal na nasprotno smerno vozišče

Minulo soboto, malo pred 12. uro so bili murskosoboški policisti obveščeni o prometni nesreči izven naselja Martjanci, pri odcepu ceste za Puconce, minuli petek proti večeru pa so v Prlekiji vnovič obravnavali dva ilegalna migranta in sprovajalca.
Z ogledom kraja prometne nesreče in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je prometno nesrečo povzročil voznik osebnega avtomobila, kateri je vozil z neprilagojeno hitrostjo in v križišču zapeljal na nasprotno smerno vozišče, ter čelno trčil v osebni avtomobil, katerega je po trčenju odbilo v drug osebni avtomobil in v obcestni jarek. Preizkus alkoholiziranosti je pri povzročitelju prometne nesreče pokazal 0,54 mg/l alkohola. Voznik vozila, ki je pristalo v jarku je bil lahko telesno poškodovan. V prometni nesreči je nastalo za okrog 14.500 evrov materialne škode. Povzročitelju prometne nesreče je bil izdan plačilni nalog.

Nezakonito prevažal pet tujcev

Minuli petek, malo po 18. uri so policisti PP Ljutomer na območju naselja Veščica pri Ljutomeru zaustavili voznika osebnega avtomobila, slovenskih registrskih oznak. Pri kontroli vozila in potnikov je bilo ugotovljeno, da 38-letni voznik, državljan Gruzije v vozilu nezakonito prevaža dva državljana Sirije, dva državljana Iraka in eno državljanko Somalije. Osumljenemu državljanu Gruzije je bila odvzeta prostost in je bil s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države priveden k preiskovalnemu sodniku, kateri je zanj odredil pripor. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.