Z avtomobilom je 25. avgusta zapeljala s ceste in se prevrnila na njivo. Dojenček izgubil boj z življenjem

Mag. Vesna Drole, vodja sektorja za odnose z javnostmi pri Generalni policijski upravi, je potrdila, da je za posledicami prometne nesreče, ki se je zgodila v petek, 25. avgusta, na območju Policijske uprave Murska Sobota, dva tedna pozneje v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor umrla štirimesečna deklica, ki je bila v avtomobilu. Nesrečno deklico, težko komaj 5,6 kilograma, je mama vozila nepripeto v lupinici, ki prav tako ni bila ustrezno pritrjena. Še najbolj je morda šokantno, da je mama, doma iz Kapce pri Lendavi, vozila pod vplivom alkohola.
Bil je zadnji petek v avgustu, ko se je nekaj minut po 17. uri na regionalni cesti Kobilje–Motvarjevci–Moravske Toplice zgodila hujša prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo znamke Peugeot 206. Po uradnih policijskih podatkih je voznica osebnega vozila med vožnjo proti Kobilju, zaradi neprilagojene hitrosti, v rahlem zavoju pred začetkom naselja Kobilje izgubila nadzor nad vozilom. V naslednjem rahlem zavoju, tik ob prometnem znaku, ki označuje prihod v vas Kobilje, pa je avtomobil zapeljal s cestišča, se prevrnil in nato pristal na obcestni njivi.

Kot nam je takrat potrdil vodja OKC PU Murska Sobota Dejan Bagari, je v času nesreče poleg mame voznice, ki je utrpela lažje telesne poškodbe, bila tudi njena nekajmesečna dojenčica. Prav slednja je utrpela hude telesne poškodbe, kakšno je njeno stanje stanje bilo po nesreči pa policisti še niso vedeli. Tudi na kraju nesreče prisotni očividci so potrdili, da je so poškodbe dojenčice bile zelo hude. Ekipa NMP Lendava je voznico iz okolice Lendave, ki je po uradnih podatkih peljala pod močnim vplivom alkohola, in približno štiri mesečno dojenčico prepeljali v murskosoboško bolnišnico v Rakičanu, nato pa so dojenčico nemudoma odpeljali na UKC Maribor, kjer so se zdravniki dva tedna borili za njeno življenje. Žal so poškodbe bile prehude in dojenčica je poškodbam podlegla.

Materi grozi zaporna kazen

Policisti so sicer takoj po nesreči ugotovili, da je 30-letna voznica, poleg neprilagojene hitrosti, vozila pod vplivom alkohola, kar je potrdil preizkus alkoholiziranosti. Zato so zoper njo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje nevarne vožnje, za kar je po 324. členu KZ-1 RS, zagrožena kazen zapora do petih let in prepoved vožnje motornega vozila. Sedaj, ko je dojenčica umrla ji grozi še višja kazen, čeprav je za pravo mamo največja kazen že v tem, da izgubi svojega otročka. Poleg policistov in reševalcev so na kraju intervenirali tudi gasilci iz PIGE Nafta Lendava, ki so odklopili akumulator na vozilu in opravljali požarno varovanje.

Nesrečna dojenčica je sicer tretja smrtna žrtev pomurskih prometnic od začetka letošnjega leta. V enakem obdobju lani jih je bilo sedem.