Vzdrževalna dela na razglednem stolpu Vinarium pred odprtjem

Pred vnovičnim odprtjem razglednega stolpa Vinarium Lendava so se že pred dnevi pričela vzdrževalna dela. Izvajalec del, podjetje iz madžarske, bo dela zaključilo do konca tega tedna, večina del pa poteka ob uporabi vrvne tehnike.
Že od začetka meseca maja se na razglednem stolpu vse vrti okrog vzdrževalnih del, za katera je čas prav sedaj, v času zaprtja te turistične točke. Včeraj smo obiskali stolp Vinarium in se na lastne oči prepričali, kako potekajo dela. Izvajalec del je podjetje iz madžarske, natančneje iz Sombotela, ki vsa dela izvaja s pomočjo vrvne tehnike. Poteka menjava tesnil in žarnic, večina katerih je nedostopnih po običajnih poteh. Gre za 24 reflektorjev in 5 protiletalskih luči. Zamenjane bodo prav vse žarnice, tudi delujoče, saj je vsem skupno, da jim je življenjska doba že potekla, nekaj pa je tudi takšnih, ki so svoje že “oddelale.”

Vzporedno z menjavo žarnic poteka tudi čiščenje zunanjih strani stekel. Vsa dela financira lastnica objekta, to je Občina Lendava. Poleg omenjenih del, je naloga prisotnih bila tudi čiščenje jaška dvigala, ki je bila nujna. Vsa dela, ki se izvajajo, bodo zaključena do konca tega tedna. Nekaj dni so prisotni, teh je bilo sedem, najprej potrebovali za natančen pregled in izvedbo načrta del, z dejanskim delom pa so pričeli predvčerajšnjim. Na turistični zvezi Lendava vabi pravijo, da v kolikor bo šlo vse po načrtu, bi se tako stolp kot tudi gostinski del odprla prihajajočo soboto. Do sedaj je sicer strežba potekala zgolj na terasi.

Zaključen je tudi razpis za najem hišk. Te bi z obratovanjem lahko začele s prvim dnem meseca junija, vse hiške pa so dobile najemnike.