Vse to na starega in novega leta dan ….

Važno je, da smo v novo leto vstopili veselo in predvsem mirno. Nekateri na silvestrovanjih širom Pomurja, spet drugi na svojih delovnih mestih. Gasilci so posredovali v Bakovcih, prvorojeni otrok na novega leta dan pa je deklica.

Mnogo je takšnih, ki Silvestrovo preživijo na svojih delovnih mestih. Tako je bilo denimo pri policistih, gasilcih, reševalcih in drugih.

Pomurski policisti so minuli silvestrski dan obravnavali dve prometni nesreči, ki sta se končali z materialno škodo. Obravnavali so pet kaznivih dejanj, šest kršitev javnega reda in miru in tri manjše požare. Zasegli so tudi 218 petard in sicer mladoletniku.

Po večini so gasilci na starega leta dan opravljali dežurstva na javnih silvestrovanjih, natančneje na mestih, kjer je bil organiziran ognjemet. No, nekoliko drugače je bilo v Bakovcih, dvajset minut pred eno zjutraj, ko se jih je večina še zabavala. Moški je v Bakovcih pri izstreljevanju raket z eno od njih zadel živo mejo, ki se je vnela, ogenj pa se je razširil tudi na bližnji transformator. Nastala je manjša materialna škoda.

Prvi v letu 2017 rojeni otrok v soboški porodnišnici je deklica Maša Čurin, ki se je zjutraj ob 5.00 uri rodila mami Jasni in ima 3 kilograme ter je dolga 49 centimetrov.

Silvestrski poljub: Alfi Nipič, izvajalec najbolj znane slovenske novoletne pesmi z naslovom Silvestrski poljub, je le-to zapel ob polnoči v Prekmurju, natančneje v Moravskih Toplicah. Zapel jo je v tamkajšnjem hotelu Livada.

Silvestrski poljub tudi v Murski Soboti. V Murski Soboti je za Silvestrski poljub poskrbel kar dr. Aleksander Jevšek, tamkajšnji župan, ki je stopil na oder in pred zbrano množico po voščilu zapel že omenjeno, lahko bi rekli celo ponarodelo pesem. Si pa bodo v Murski Soboti zapomnili Silvestrov dan predvsem po večernih izpadih električne energije.