Vrtnem centru Kurbus zlati ključ in zlati pečat OZS

Ob 40-letnici delovanja predsednik OZS Branko Meh podelil dve izmed najvišjih priznanj OZS za izjemen prispevek k razvoju in kakovosti obrtniškega dela.
Gotovo so redki Slovenci in Slovenke, zlasti s severovzhoda države, ki vse do konca marca, bodisi preko novinarskih poročil, ali propagandnih sporočil, niso slišali za Vrtni center Kurbus iz Melov (IC Gornja Radgona), tik ob regionalni cesti Gornja Radgona – Radenci. Kako tudi ne bi, če pa je omenjeni center obiskalo več deset tisoč ljudi, ki so si želeli ogledati čudovito, 7. razstavo orhidej, metuljev in papig. V tamkajšnjem Tropskem raju se je namreč že sedmič bohotilo na tisoče orhidej, stotine tropskih metuljev in nekaj pisanih papig, ki so navduševale obiskovalce od blizu in daleč. In prav ob tem dogodku ter lepem jubileju, 40 – letnici obstoja in delovanja podjetja, je predsednik UO Obrtno podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh očetu omenjenega vrtnega centra, Miroslavu Kurbusu, in njegovi naslednici, hčerki Simoni, izročil dve izmed najvišjih priznanj omenjenega stanovskega združenja, Zlati ključ 2018, za dolgoletno uspešno delo na področju vrtnarstva in cvetličarstva, ter Zlati pečat 2018, ob 40 letnici delovanja.

Zgodovina Vrtnarstva in cvetličarstva Kurbus sega v leto 1978, in 17.4.2018 njegov pravni naslednik-Vrtni center Kurbus praznuje 40-letnico delovanja. Nekoč popoldanska obrt Miroslava Kurbusa je prerasla v eno vodilnih slovenskih vrtnarij s 7.000 kvadratnimi metri pokritih površin. Ekipa zaposlenih vseskozi sledi modernim trendom in se seveda sproti izobražuje. Tropski raj Kurbus privablja na tisoče obiskovalcev od blizu in daleč in je edinstven projekt na področju vrtnarstva in se ga v slovenskem prostoru upajo lotiti le najbolj drzni. In Kurbusovi to so, najprej oče, sedaj pa tudi hčerka Simona, ki je podedovala tudi številne očetove ideje, veliko jih ima sama in zato za VC Kurbus gotovo ni zime. Ko enkrat presežeš 60 let življenja se zaveš, kako hitro mineva čas. Vedno znova prihaja božič, novo leto, Velika noč, dan mrtvih, inventura v podjetju, vedno je tudi nekaj novega. In zaradi vsega tega se naenkrat zaveš, da je včasih potrebno narediti inventurno stanje tudi v svojem življenju … Prav to nam je zaupal eden najbolj znanih vrtnarjev in cvetličarjev na skrajnjem severovzhodu države, če ne tudi širše, Miroslav Kurbus, ki je pred enim letom vrtni center predal hčerki Simoni, je pa Slavek, kot mu mnogi pravijo, vedno v bližini.

Poleg tokratnih visokih nagrad, so Kurbus in njegovi sodelavci v minulih 40 letih prejeli številne visoke domače in tudi mednarodne nagrade in priznanja. Med drugim je Miroslav še posebej ponosen na priznanja za 2. mesto kot “Obrtnik leta 2004” in priznanje obrtniški vzor leta 2014.