Vrtec Lendava: Za ravnateljski stolček se, neuradno, borita dve kandidatki

Svet zavoda Vrtca Lendava je sredi januarja na spletni strani Vrtca Lendava objavil razpis za delovno mesto ravnatelja. Kandidat, ki mu bo svet zavoda pritrdil, bo ravnateljski stolček zasedel prvega maja 2018 in ga bo grel pet let. Med tem smo neuradno izvedeli, da se za ravnateljski stolček borita dve kandidatki.
Trenutno javni zavod Vrtec Lendava vodi ravnateljica Tina Hozjan, sicer hči lendavskega župana mag. Antona Balažka. Slednja je mesto ravnateljice v Vrtcu Lendava zasedla leta 2013. Hozjanova je bila takrat za ravnateljico izbrana kot edina kandidatka, pred tem pa je zasedala delovno mesto pomočnice ravnateljice.

Pri tokratnem razpisu za mesto ravnatelja pa bo, kot kaže, nekoliko drugače. Neuradno smo izvedeli, da sta se na razpis za omenjeno delovno mesto prijavili dve kandidatki. Poleg že omenjene in aktualne ravnateljice Tine Hozjan, še vzgojiteljica Romana Lebar, ki službuje v drugi enoti vrtca Lendava, v Tomšičevi ulici.

Izbira kandidatke za omenjeno delovno mesto bo sicer zanimiva. Tako Hozjanova kakor tudi Lebarjeva naj bi, smo izvedeli neuradno, izpolnjevali vse pogoje, Hozjanova pa je med tem bila še pozvana k dopolnitvi oddane vloge in jo je tudi ustrezno dopolnila. Svoje mnenje glede kandidatk bo tako moral podati še svet staršev, svet zavoda pa bo tisti, ki bo kandidatko izbral in predlog poslal na odločanje na občinski svet Občine Lendava.

Izbrana kandidatka bo delovno mesto zasedla prvi majski dan.