Vršilka dolžnosti direktorja GML je Beata Lazar

Po včeraj izvedeni 9. korespondenčni seji občinskega sveta Občine Lendava, so občinski svetniki sicer ne ravno najbolj prepričljivo potrdili Beato Lazar za vršilko dolžnosti direktorja, za obdobje največ treh mesecev. Razpis za direktorja zavoda bo ponovljen.
Zaradi neizbire kandidata za direktorja javnega zavoda Galerija – Muzej Lendava, je občinski svet Občine Lendava na včeraj izvedeni 9. korespondenčni seji za vršilko dolžnosti direktorja omenjenega javnega zavoda z večino imenoval dozdajšnjo direktorico zavoda, Beato Lazar in sicer do imenovanja direktorja tega zavoda po ponovljenem javnem razpisu, vendar največ za dobo treh mesecev. Mandat je vršilki dolžnosti direktorice pričel teči z včerajšnjim dnem (14.2.2018).

Ustanovitelju se zdi primerno, da se za vršilko dolžnosti imenuje dosedanja direktorica, saj je potrebno zaključiti zadeve glede poslovanja v preteklem letu (zaključni račun 2017) ter urediti tudi zaostanke na področju organizacije dela zavoda in delovnopravne zakonodaje. Župan občine je predsedniku sveta zavoda podal predlog dveh kandidatov za imenovanje vršilke dolžnosti direktorja zavoda, vendar je na podlagi mnenja predsednika sveta zavoda bila sprejeta odločitev, da se Komisiji za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja v imenovanje za vršilko dolžnosti predlaga le navedena kandidatka,” so zapisali v predlogu imenovanja.

Od 19 občinskih svetnikov, glasovnice vrnilo le 13 svetnikov, en je bil proti

Danes v dopoldanskem času smo bili obveščeni tudi o glasovanju. Od 19 občinskih svetnikov, ki so glasovnice prejeli, je bilo le 13 takih, ki so glasovnice vrnili, od tega je en glasoval proti. Če pogledamo drugače, je ZA takšen predlog glasovalo slabi dve tretjini občinskega sveta. 

 • D_Evil

  FORZA LENDAVA. V temo, seveda.

 • pravna služba

  Za zadeve odgovarjajo občinski svetniki in župani. Občinski svetniki morajo zahtevati vpogled v verodostojne dokumente, tudi direktorjev in vd-jev, da bi lahko odgovorno in zakonito glasovali! V tem konkretnem primeru mora Lazarjeva pokazati verodostojen dokument (zdaj že celi pomurski javnosti), na katerem jasno piše, da obvlada tuj jezik vsaj na ravni B2. Če tega nima, potem bi morali svetniki glasovati proti. To je edina logika, vse drugo je protizakonito, ne glede na to, kaj komunicira in piše Balažek.

 • pravna služba 2

  Po obvestilu pravne službe občine naj bi Lazarjeva imela tečaj nemščine iz leta 1992, kjer ni ne duha ne sluha o obvladanju jezika na nivoju B2. Potemtakem to ni verodostojen dokument o nivoju jezika na B2, še več, tudi njena pogodba z županom je nezakonita. Imam občutek, da se župan zapleta v lastno past vse bolj in bolj…

 • dr

  Strokovne kompetence na področju, kjer se direktoruje niso pomembne. Tudi ko jih je imela kot prevajalka na občini, nikoli ni prevajala dokumentacije, ker je lena. Zdaj bo za tri mesece šla na bolniško.