Vršilka dolžnosti direktorja GML je Beata Lazar

Po včeraj izvedeni 9. korespondenčni seji občinskega sveta Občine Lendava, so občinski svetniki sicer ne ravno najbolj prepričljivo potrdili Beato Lazar za vršilko dolžnosti direktorja, za obdobje največ treh mesecev. Razpis za direktorja zavoda bo ponovljen.
Zaradi neizbire kandidata za direktorja javnega zavoda Galerija – Muzej Lendava, je občinski svet Občine Lendava na včeraj izvedeni 9. korespondenčni seji za vršilko dolžnosti direktorja omenjenega javnega zavoda z večino imenoval dozdajšnjo direktorico zavoda, Beato Lazar in sicer do imenovanja direktorja tega zavoda po ponovljenem javnem razpisu, vendar največ za dobo treh mesecev. Mandat je vršilki dolžnosti direktorice pričel teči z včerajšnjim dnem (14.2.2018).

Ustanovitelju se zdi primerno, da se za vršilko dolžnosti imenuje dosedanja direktorica, saj je potrebno zaključiti zadeve glede poslovanja v preteklem letu (zaključni račun 2017) ter urediti tudi zaostanke na področju organizacije dela zavoda in delovnopravne zakonodaje. Župan občine je predsedniku sveta zavoda podal predlog dveh kandidatov za imenovanje vršilke dolžnosti direktorja zavoda, vendar je na podlagi mnenja predsednika sveta zavoda bila sprejeta odločitev, da se Komisiji za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja v imenovanje za vršilko dolžnosti predlaga le navedena kandidatka,” so zapisali v predlogu imenovanja.

Od 19 občinskih svetnikov, glasovnice vrnilo le 13 svetnikov, en je bil proti

Danes v dopoldanskem času smo bili obveščeni tudi o glasovanju. Od 19 občinskih svetnikov, ki so glasovnice prejeli, je bilo le 13 takih, ki so glasovnice vrnili, od tega je en glasoval proti. Če pogledamo drugače, je ZA takšen predlog glasovalo slabi dve tretjini občinskega sveta.