Vroče dneve ohladite s pametnim nakupom klimatske naprave

A kako izbrati pravo? Berite dalje, da bi izvedeli, kdaj pride v poštev klima brez zunanje enote, kdaj prenosna klima, kdaj pa bo najboljši nakup klimatske naprave z montažo.
Kdaj pride v poštev prenosna klima?

Pri odločitvi o nakupu klimatske naprave v prvi vrsti upoštevajte zakonitosti prostora, v katerega želite klimo namestiti. Če se v njem nahajajo cevi ali druga inštalacija, tako morda ne boste mogli namestiti zunanje enote klime; po drugi strani se morda za zunanjo enoto klime ne morete odločiti, ker bi takšna namestitev kazila vašo fasado oz. za to nimate dovoljenja.  

V tem primeru je pametna odločitev prenosna klima. Gre za najbolj enostavno izbiro klimatske naprave, saj za namestitev prenosne klime ne boste potrebovali montaže in ne gradbenih posegov. Klimo samo postavite v prostor, vklopite in že vas bo osvežil hladen zrak.

Upoštevajte le, da bo prenosna klima je manj učinkovita in najverjetneje tudi glasnejša od klimatske naprave z montažo, bolje bo delovala tudi klima brez zunanje enote, a je vseeno praktična rešitev. Prav vam bo prišla predvsem v prostoru, kjer zaradi oken, cevi ali drugih inštalacij vgradne klime ne morete namestiti.

Kdaj pride v poštev nakup klimatske naprave z montažo?

Če z namestitvijo zunanje enote klimatske naprave nimate težav, bo najboljša in najbolj optimalna rešitev zagotovo nakup klimatske naprave z montažo. Ta je v primerjavi z drugimi tipi klim namreč bistveno bolj zmogljiva.

Tako boste morali na fasado najprej namestiti primerne nosilce, takšne, ki bodo zagotavljali nemoteno kroženje zraka zunanje enote klime. Ključno je tudi, kje boste postavili notranjo enoto klimatske naprave. Tudi tu je namreč ključno dobro kroženje zraka – namestitev v ozek hodnik, za zaveso ali nad omaro tako zagotovo ne bo pametna.

In še nasvet: za kar najbolj brezskrbno poletje vgradnjo klimatske naprave z montažo prepustite strokovnjakom, saj boste tako lahko prepričani v njeno najbolj učinkovito delovanje.  

Obstaja tudi srednja pot: klima brez zunanje enote

Kaj pa če za vas prenosna klima ni prava izbira, namestitev zunanje enote klimatske naprave z montažo pa prav tako ni možna? V tem primeru lahko vaš dom hladi klima brez zunanje enote.

Klime brez zunanje enote delujejo podobno kot prenosna klima in hladijo predvsem prostor, v katerem se nahajajo. Klima brez zunanje enote za svoje delovanje uporablja zunanji zrak, zato boste morali, čeprav ni zunanje enote, vseeno razmisliti o gradbenih delih – da bi klima delovala, boste morali skozi zid namreč izvrtati dve odprtini.

Oglasno sporočilo