Vreme nam bo naklonjeno: Ognjemeti bodo na najdaljšo noč v letu lepo vidni

V letošnjem koledarskem letu se snežne odeje ne gre nadejati, morda bo k nam na zadnji dan 2018 priplesala le kakšna snežinka, lahko pa se veselimo pretežno stabilnega vremena. Jasno bo tudi na najdaljšo noč v letu, tako da se v mestih, kjer pripravljajo slavje na prostem, obeta prijetna zabava.
Včerajšnji pozni popoldan nas je obiskalo nekaj dežnih kapelj. Ponekod na Štajerskem in v Prekmurju je minulo noč bila možna poledica, pozneje pa je v nižinah zapihal rahli severozahodni veter, ki pa je pomagal do višjih temperatur ozračja.

Danes kaže na zmerno oblačno in po večini suho vreme, poročajo na Arsu. Še bo pihal veter severnih smeri, na Primorskem šibka burja. Ponekod bo morda padla kakšna kaplja dežja ali priplesala snežinka, že proti večeru pa sledi razjasnitev s suhim vremenom. Ponekod bo morda še nagajal veter, a nikakor ne bo oviral silvestrovanj na prostem, tudi megle ne gre pričakovati.

Dobrodošla bodo topla oblačila

Temperature bodo nizke, po predvidevanjih pod lediščem, zato bodo topla oblačila, čaj in pa objem najbližjega nujni na silvestrsko noč, jasno nebo pa bo ponudilo prijazen oder pisanim ognjemetom. Nedvomno bodo udeležencem povsod pripravili slovesen in zabaven vstop v novo leto. Megla je sicer malo verjetna, večerna oz. nočna temperatura pa se bo gibala okrog -2 stopinje Celzija. Podnevi jih bomo izmerili 6.

Boste silvestrovali v hribih ali na obali?

Še bolj mrzlo bo seveda v hribih, kjer bodo temperature ponekod padle tudi pod –5 stopinj Celzija, občutek mraza pa bo še stopnjeval okrepljen severovzhodni veter. Na Obali, kjer bo pihala šibka do zmerna burja, pa bodo temperature ob vstopu v novo leto okoli 5 stopinj Celzija.