Vreme bo še naprej muhasto, sredi tedna novo poslabšanje

Po slabem, hladnem in predvsem vetrovnem tednu, je pred nami teden, ki bo postregel z muhastim vremenom. Jutranje temperature (razen današnjega jutra) sicer ne bodo več tako nizke, gibale se bodo namreč med osmico in desetico, je pa poslabšanje moč pričakovati sredi tedna.

Oslabljena hladna fronta je v noči iz minule sobote na nedeljo prinesla nekaj dežja, v naših krajih ga je bilo za kakšen pljunek, ali pa še to ne. Današnja noč je bila hladnejša, a so temperature tokrat hvala bogu bile krepko nad ničlo. Nadaljuje se tudi suša, ki je najhujša trenutno prav v Pomurju. Do sedaj je padlo le 30L dežja na kvadratni meter, kar je več kot trikrat manj od povprečja. Sredi tedna sicer sledi poslabšanje, a večje pošiljke dežja pred četrtkom ni za pričakovati.

Napoved za Slovenijo

Danes ponoči se je na Primorskem od zahoda oblačnost povečala. Drugod je spremenljivo do pretežno oblačno. Najnižje jutranje temperature so bile od 1 do 6, na Primorskem do 8 stopinj C. Danes bo zmerno do pretežno oblačno. Predvsem v hribovitih krajih zahodne Slovenije bo občasno rahlo deževalo. Zapihal bo južni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 17 stopinj C.

Več padavin v četrtek

V torek in sredo bo v vzhodnih krajih sončno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno. Ponekod v zahodni in deloma osrednji Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Jugozahodnik se bo krepil. V četrtek se bodo padavine okrepile in od zahoda razširile nad vso državo. Več padavin bo na severozahodu države.

Hladna fronta se zadržuje nad Jadranom in južnim Balkanom. Nad vzhodnimi Alpami in severozahodnim Balkanom se za njo krepi območje visokega zračnega tlaka. Za njo doteka k nam od severozahoda prehodno nekoliko hladnejši in bolj vlažen zrak.

Temperature

Današnje jutro je sicer bilo še hladno, izmerili smo le stopinjo Celzija, do petka pa se bodo jutranje temperature gibale med petimi in desetimi stopinjami Celzija. Najvišje popoldanske temperature bomo izmerili jutri, takrat bomo izmerili 21 stopinj Celzija, današnji popoldan pa bomo izmerili 17 stopinj. V sredo sledi dvajsetica, a že v četrtek padec na zgolj 9. V petek 11 in soboto 13.