Vrata v Pomurje tik pred odprtjem

To jesen se bodo odprla Vrata v Pomurje, vrata v paviljon Expano, kjer bo predstavljena izbrana ponudba pomurskih lepot in dobrot. Okolica že pospešeno dobiva končno podobo, Expano pa bo predstavljal Pomurje v malem. otvoritev naj bi se zgodila predvidoma v oktobru.
Trenutno v okolici paviljona skrbno urejajo vse podrobnosti in jezerske brežine, ki bodo videzu Expana dale piko na i. Tako nastajajo večnamenski prireditveni prostor, motorični park ter prostor za piknike in druženje v naravnem okolju. Včeraj še degradirano območje gramoznice z Expanom, ki je recikliran paviljon s svetovne razstave v Milanu, in urejanjem južnega dela Soboškega jezera počasi dobiva novo podobo, ki ustvarja priložnosti za nadaljnji razvoj te izjemne lokacije z najboljšimi doživetji regije.

Snovalci verjamejo, da se prava moč skriva v vključevanju in sodelovanju, saj si že celotno obdobje snovanja “top zgodb Pomurja” prizadevajo kot skupnost zastaviti strategijo, povezati vire in združiti akcijo do skupne vizije. Tako počasi nastajajo in se dodelujejo še zadnje vsebine, ki jih bodo obiskovalci doživeli v interaktivnem doživljajskem parku. Park bo podkrepljen s številnimi novimi, najnaprednejšimi tehnologijami, ki bodo pri obiskovalcih nagovarjale čute in dušo.

V javnem prostoru paviljona bosta umeščena turistični in informacijski center s storitvami za obiskovalce ter trgovina s tradicionalnimi pomurskimi dobrotami in izdelki. Kot je za Soboške novine povedala strokovna sodelavka Razvojnega centra Murska Sobota Helga Lukač, si prizadevajo za skupnostni in trajnostni turizem, ki v ospredje postavlja spoštovanje partnerjev ter naravne in kulturne dediščine. Na enem mestu bodo torej združene nove pomurske zgodbe, ki jih bodo ustvarjali številni partnerji in ponudniki v regiji.