Voznik začetnik vinjen bežal pred policisti

Policisti PP Murska Sobota so minulo soboto okrog 2. ure zjutraj izvajali nadzor cestnega prometa v Murski Soboti. Pri tem so ustavljali voznika osebnega avtomobila, ki znakov policistov ni upošteval in je pred njimi z veliko hitrostjo nadaljeval vožnjo. Ob tem je storil več cestnoprometnih prekrškov in policistom pobegnil.

Pol ure po tem je patrulja vozilo ponovno izsledila v naselju Veščica in ga poskušala ustaviti. Voznik znakov policistov ponovno ni upošteval in je z veliko hitrostjo nadaljeval vožnjo. Pri tem je ponovno storil več cestno prometnih prekrškov. Ker je voznik med pobegom zapeljal v Republiko Avstrijo je policijska patrulja v skladu s sporazumom med državama izvedla pooblastilo čezmejnega policijskega zasledovanja in o tem obvestila avstrijske varnostne organe. Voznik je mimo avstrijske kontrolne točke na bivšem mejnem prehodu Gederovci brez ustavljanja vozil s hitrostjo čez 100 km/h in bil po približno 9 kilometrih vožnje po Avstriji ustavljen. Postopek z njim so opravili avstrijski varnostni organi. Ugotovljeno je bilo tudi, da je voznik začetnik vozil pod vplivom alkohola.

Za prekrške storjene v Republiki Sloveniji je bil s strani policistov v prvem delu kršitelju izdani plačilni nalog za več kršitev po Zakonu o pravilih cestnega prometa v skupnem znesku 1.270 evrov in 8 kazenskih točk, v drugem delu pa v skupnem znesku 1.190 evrov in 8 kazenskih točk.

Za kršitve storjene v Republiki Avstriji bo s strani avstrijskih varnostnih organov zoper voznika sprožen kazenski postopek za več kršitev zakonov, kjer mu grozi denarna kazen.