Voznik v organizmu imel kar 4,23 promila alkohola, v urinu najmanj 6,28

Neslavni rekorder je tokrat povzročil prometno nesrečo na gornjeradgonskem območju, v kateri je k sreči bil udeležen sam. A lahko bi se razpletlo drugače. 38-letnik je trčil v drevo in zaradi pijanosti bil popolnoma neodziven.
9. decembra 2017 ob 13.07 smo bili pomurski policisti obveščeni o prometni nesreči v Gornji Radgoni, v kateri je bil udeležen 38-letni voznik osebnega avtomobila, ki je trčil v drevo.

Ob prihodu na kraj so policisti ugotovili, da se v zaklenjenem vozilu nahaja moški, ki je neodziven. Na kraj je prišla tudi lastnica vozila, ki je vozilo z rezervnim ključem odklenila in s tem omogočila dostop zdravstvenemu osebju do voznika. Voznik je bil z reševalnim vozilom odpeljan v Splošno bolnišnico Murska Sobota, kjer je bilo ugotovljeno, da se v nesreči ni telesno poškodoval, ampak je le »akutno pijan.«

V skladu z določili Zakona o pravilih cestnega prometa je bil za voznika odrejen strokovni pregled z odvzemom krvi in urina. Na podlagi Poročila o toksikološki preiskavi, ki ga je izdelal Inštitut za sodno medicino v Ljubljani, je bilo ugotovljeno, da je imel voznik v organizmu najmanj 4,23 grama alkohola na kilogram krvi in v urinu najmanj 6,28 g/kg alkohola. Zoper voznika bo na pristojno sodišče podan obdolžilni predlog.

Vozniki bodite odgovorni in vozite le trezni. Če pa uživate alkohol, naj vozi kdo, ki alkohola ni užival ali uporabite javna prevozna sredstva.