Voznik tovornega vozila trčil v pešca, požar balirke in montažne hale ter ilegalni prehodi meje

Pomurski policisti so v minulih dveh dneh imeli kar nekaj dela. Obravnavali so trčenje tovornega vozila s pešcem, požar balirke in montažne hale podjetja, obravnavali pa so še ilegalne prehode meje.
Pri vzvratni vožnji trčil v pešca

Predvčerajšnjim, malo po 12. uri je v Murski Soboti je voznik tovornega vozila pri vzvratni vožnji po levem pločniku z zadnjim delom vozila trčil v pešca, ki je hodil po pločniku. Po trčenju je pešca vrglo na tla in je ostal pod vozilom. Pešec je bil v nesreči hudo telesno poškodovan. Zoper voznika bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje zoper varnost javnega prometa.

Požar na balirki in montažni hali

Včeraj, okrog 11.30 ure je v Ivanjskem vrhu (občina Gornja Radgona) prišlo do požara na balirki za okrogle bale, ki je bila priklopljena k kmetijskem traktorju. Požar se je od balirke razširil še na njivo, kjer je zgorela slama in strnišče. Ugotovljeno je bilo, da je do požara predvidoma prišlo zaradi trenja ležaja na balirki in s tem do pregretja ter posledično do samovžiga. Požar so pogasili gasilci. Po nestrokovni oceni je nastalo za okrog 45.000 evrov škode.

Policisti so bili včeraj ob 2. uri obveščeni o požaru v montažni hali podjetja v Gornji Radgoni. Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je do požara prišlo zaradi toplotnega preboja kovinskega dimnika na leseni del kritine, na mestu prehoda dimnika skozi streho. Zaradi požara je nastalo po nestrokovni oceni od 30.000 do 50.000 evrov škode. Po prvih ugotovitvah je tuja krivda izključena in sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo. “Zagorela je streha v montažni hali, kjer je nastala materialna škoda, nihče ni bil poškodovan. Delo bo danes in v prihodnjih dneh potekalo nemoteno,” so sporočili iz podjetja Rosembauer group.

Sprovajalci v priporu

Kriminalisti SKP PU M. Sobota so v prejšnjem tednu obravnavali dve kaznivi dejanji Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, po členu 308 KZ-1. Dne 21.07.2020 so obravnavali prijetje treh osumljencev (dva državljana Belgije in en državljan Bolgarije) in 17 oseb, ki so z njihovo pomočjo na nedovoljen način prišle v R Slovenijo. Dne 22.07.2020 so obravnavali prijetje enega osumljenca (državljan Nizozemske) in 29 oseb, ki so z njegovo pomočjo na nedovoljen način prišle v R Slovenijo. Vsi osumljenci so bili s kazensko ovadbo privedeni pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Murski Soboti, ki je za vse odredil pripor. Vozila,
ki so jih osumljenci uporabljali pri izvršitvi kaznivega dejanja so bila zasežena.