Volilna skupščina: Evgen Torhač ostaja za krmilom NK Olimpija iz Dolge vasi

Dolgovaški nogometaši so včerajšnji pozni popoldan izvedli skupščino društva, ki pa je letos bila volilna. Predsednik Evgen Torhač ostaja za krmilom zelenih, saj so mu člani zaupali še en mandat, na mesto podpredsednika pa je sedel Martin Gönc. Z minulim letom so člani nogometnega kluba, kljub covidu-19, zadovoljni.
Včerajšnji pozni popoldan se je pod nadstreškom klubskih prostorov v Dolgi vasi odvila redna letna skupščina tamkajšnjega nogometnega kluba, ki je tokrat bila volilne narave. Kot je v svojem poročilu poudaril predsednik Evgen Torhač, so v letu 2020 nadaljevali uspešno delo in skupščino opravili februarja 2020. Članska ekipa nastopa v Pomurski nogometni ligi, ki se je sicer predčasno zaključila, Dolgovaščani pa so jo zaključili na 14. mestu. Zadnje srečanje je bilo odigrano lanskega oktobra. Mlajše selekcije, to so U7, U10 in mladinci, nastopajo v ligi MNZ Lendava.

Vodstvo je svoj prejšnji mandat zaključilo kot odličen, saj je bilo opravljenega ogromno dela na vseh področjih. Klub je organizacijsko na visokem nivoju. Ekipa je v sezoni 2016/2017 nastopala v 1. MNL Lendava, v sezoni 2017/2018 je zasedla 4. mesto, v sezoni 2018/2019 so bili prvaki medobčinske lige z 18 zmagami in z zgolj dvema porazoma. V sezoni 2019/2020 so sprejeli izziv in se podali v Pomursko nogometno ligo. Pogoj so seveda bile tri mlajše selekcije, ki delujejo uspešno. Kot je bilo moč slišati, bi v PNL lahko bili veliko boljši in kotirali na kakšnem mestu višje, a trenutno še nimajo dovolj izkušenj. Odigranih je bilo le 8 srečanj, klub pa je kljub temu tekmovalno rasel. Na skupščini so med drugim obelodanili tudi, da bodo tekmovanje v novi sezoni začeli z novim imenom, Olimpija Hungarikum, saj je podjetje Prekmurec d.o.o. nov generalni sponzor.

V letu 2020 je društvo imelo 10.534 evrov prihodkov in 8.672 evrov odhodkov. Društvo je torej poslovalo pozitivno, saj so ustvarili 1.861 evrov prihodka nad odhodki. Stanje na bančnem računu na dan 1.1.2020 je bilo 1.322 evrov, na dan 31.12.2020 pa 4.116 evrov. Stroški sodnikov za posamezno domače srečanje v PNL znašajo 350 evrov. V novo sezono bodo zeleni startali tudi z novim trenerjem, Alešem Zverom.

Upravni odbor:
Predsednik: Evgen Torhač
Podpredsednik: Martin Gönc
Blagajnik: Borut Bači
Člani: Matej Vida, Damir Zver, Tibor Čuka, Jernej Vida

Nadzorni odbor:
Peter Oberstar
Ladislav Nagy
Darko Horvat

Disciplinski odbor:
Leon Šooš
Robert Nađ
Mátyás Feher

Aleš Zver