Vodstvo NK Kapca že išče novo lokacijo za nogometno igrišče, država bo pri tem finančno pomagala

Kako je razsodilo arbitražno sodišče v mejnem sporu med Slovenijo in Hrvaško je jasno slehernemu. Prenekatera območja so tako po razsodbi tudi uradno postala Hrvaška, spet druga Slovenska, pa čeprav se je o tem do sedaj lahko le ugibalo. Eno izmed takih območij je tudi igrišče NK Kapca, vodstvo katerega je potrdilo, da začenjajo iskanje nove lokacije.
Tako kot betonarna Balažic na Hotizi, se je tudi nogometno igrišče s pripadajočim objektom (slačilnicami) po arbitražni razsodbi znašlo na tujem, natančneje na sosednjem Hrvaškem. Meja med Slovenijo in Hrvaško tam poteka po ozkem mrtvem rokavu reke Mure, na območje nogometnega igrišča pa je moč priti čez železni mostiček. In ko se zapeljemo čezenj, smo uradno že na Hrvaškem. Verjetno je prava redkost, če ne celo edini primer, ko nogometni klub ene države svoja srečanja igra praktično na nespornem ozemlju druge države.

A to se bo spremenilo. Vodstvo nogometnega kluba NK Kapca se je s predsednico krajevne skupnosti do sedaj udeleževalo sestankov s pristojnim ministrstvom, na zadnje so se v Lendavi sestali z generalno sekretarko Vlade RS mag. Lilijano Kozlovič, ki je tudi njim, kakor tudi prebivalcem v Razkrižju (ki se želijo preseliti) in vodstvu betonarne Balažic napovedala finančno pomoč pri selitvi v Slovenijo. Naloga NK Kapca sedaj je, da ti pričnejo z intenzivnim iskanjem nove lokacije, organizirali pa bodo tudi zbor krajanov in tudi tako poizkušali najti morebitnega interesenta, ki bi bil pripravljen prodati zemljišče za potrebe nogometnega kluba. Ta potrebuje okrog 4 hektarje zemljišča.

Kako dolgo bo to iskanje zemljišča trajalo, predsednik NK Kapca Kristian Hanč v včerajšnjem telefonskem pogovoru ni vedel napovedati. Je pa dejstvo, da se bodo preselili zagotovo, saj bodo s tem v bližnji prihodnosti dobili novo nogometno igrišče in pripadajoči objekt, ki jim ga bo v večji meri če ne celo v celoti financirala država.

Ena izmed boljših opcij je lokacija v neposredni bližini hotiškega nogometnega igrišča, saj je to locirano tik ob meji naselja Kapca, nam je včeraj dejal Slavko Režonja, predsednik MNZ Lendava, ki je še dodal, da lahko NK Kapca kljub temu da je njihovo igrišče sedaj tudi uradno na Hrvaški strani, brez težav nastopa v lendavski medobčinski ligi. “Tudi če tako ostane za vedno,” je bil jasen. A tudi po njegovem mnenju bi bilo najbolje, da NK Kapca svoje igrišče in pripadajoče prostore preseli na lokacijo v Sloveniji. Več bo seveda znanega spomladi prihodnje leto, vodstvo NK Kapca pa se bo podalo v intenzivno iskanje nove lokacije.