Vodstvo hotela Diana iz Murske Sobote vložilo predlog za stečaj

Vodstvo vsem dobro poznanega murskosoboškega hotela Diana je vložilo predlog za stečaj. Dolgovi so se kopičili že lep čas in kot kaže, sedaj dosegli točko neobvladljivosti h kateremu je svoj lonček pristavil še koronavirus, natančneje popolna ustavitev turizma. 35 zaposlenih bo ostalo brez službe, a nekaj se jih bo, kot kaže, na delo kmalu vrnilo.
Po besedah direktorja Roberta Sereca, so predlog za stečaj vložili že 14. maja. Dolgovi so se kopičili že nekaj let, največji delež pa je prav dolg do zaposlenih. Epidemija koronavirusa je bila tista, ki je v krsto zabila zadnji žebelj. Vodstvo hotela je objekt zaprlo 12. marca, obratovala je zgolj kuhinja zaradi razvoza malic. Zaposleni so šli na čakanje, zadnja plača je bila izplačana marca. A ker prispevkov niso plačali, podjetju ni pripadla državna pomoč iz koronapaketa. Kot pravi direktor Serec, bodo skušali zaživeti na novo, a v dosti manjši obliki. Zaposlenih bi naj bilo le 12 ljudi, v hotelu s 105 sobami, ob delujoči kuhinji in slaščičarni.

Sindikat med tem opozarja na nekatere neizplačane obveznosti do delavcev in neizplačan lanski regres. Kot pravijo sindikalisti, dokaza da je bil vložen predlog za stečaj nimajo, a hkrati poudarjajo, da če tega ne stori vodstvo, bodo pa predlog podali zaposleni. Kot pravijo, so ti na beraški palici, nimajo za položnice, nekateri so tik pred tem, da jih vržejo iz stanovanja zaradi neporavnanih obveznosti. S tem, ko pridejo na delovno mesto sami sebi povzročajo škodo, saj delajo zastonj, ob tem pa imajo še stroške za bencin, malico in podobno. Situacija se je po njihovih besedah poslabšala s prihodom novega direktorja. Rešitev za zaposlene torej predstavlja le stečaj, saj bi bile zaostale obveznosti nato poravnane iz jamstvenega sklada.