Voda odplaknila še drugo domačo prvenstveno tekmo

Včeraj popoldan bi se v lendavskem Športnem parku moralo odviti srečanje enajsterice Franca Fridla in ekipe Zarice iz Kranja, a se ni. Slabo delujoča drenaža v povezavi z obilnim dežjem je že tako ali tako razmočeno igrišče skorajda spremenila v bazen.
Nafti 1903, kot kaže, zaenkrat ni usojeno igrati domačih srečanj. Tudi včerajšnje drugo domače srečanje je bilo odpovedano, le da tokrat tik pred srečanjem, med tem ko so, spomnimo, vodilni pri nogometnem klubu prvo domače srečanje odpovedali dan pred pričetkom srečanja. Nadomestnega termina sicer še niso obelodanili, bo pa srečanje najbrž odigrano nekje ob koncu tega meseca. Prvo odpovedano srečanje proti Sežani bo odigrano 11. aprila ob 16.00 uri.

Lendavčanom tako torej ni preostalo drugega, kot da opravijo vsaj krajši trening, ki pa je največ težav prinesel Marku Roginiću. Ta se je namreč poškodoval. Neuradno naj bi si poškodoval koleno, intenziteta poškodbe pa še ni znana. Upamo lahko le, da poškodba ni prehuda, saj bi prav Roginić močno manjkal ekipi v naslednjem 22. krogu, ko se modro-beli odpravljajo na gostovanje v Ravne, kjer se bodo pomerili proti tamkajšnjemu drugoligašu, Fužinarju.

Tudi vodstvo nogometnega kluba Nafta 1903 sicer priznava, da drenaža trenutno povzroča velike težave. Ta naj bi namreč bila poškodovana, poškodbe pa naj bi nastale ravno med gradnjo pokrite tribune. Res je sicer tudi, da se je včeraj popoldan v kratkem roku že na tako ali tako razmočeno igrišče kar pošteno vlilo. Vodstvo lendavskega drugoligaša bo sedaj moralo pošteno razmisliti o dolgoročni rešitvi, saj se težave z razmočenostjo igrišča le kopičijo.