Vlomilca v blokovske kleti sta končala za zapahi: Vlomila sta v najmanj 29 kleti!

Že pred dnevi je tiskovna predstavnica Policijske uprave Murska Sobota, Suzana Rauš, javnosti sporočila, da policisti PP Murska Sobota v zadnjem času obravnavajo vedno več vlomov v stanovanjske bloke in kletne “bokse” v mestu Murska Sobota.
“Neznani storilec (ali storilci) s pomočjo orodja vlomi vhodna vrata in nato še odtrga ključavnično obešanko z narbe. Iz notranjosti kletnih boksov si pretežno protipravno prilašča oblačila, obutev in hrano. Zato policisti opozarjajo občane, da vhodna vrata v stanovanjske bloke zaklepajo in so pozorni na morebitni pojav neznancev, ki bi izvrševali omenjena kazniva dejanja. Ob pojavu neznancev oz. koristnih podatkih obvestite PP Murska Sobota na tel. št. 02/52 24 400 ali na tel. štev. 113 ali na anonimno številko 080 1200,” je še dodala Rauševa. In očitno so tudi občani pomagali, da sta storilca stara 46 let, doma iz okolice Maribora, ki stanujeta v Murski Soboti, končala za zapahi. Policisti so namreč prijeli dva storilca, ki sta bila privedena dežurnemu preiskovalnemu sodniku Milanu Regvatu. Slednji je, na predlog okrožne državne tožilke Desanke Novak, zaradi begosumnosti in ponovitvene nevarnosti, zoper oba odredil pripor do sodne obravnave. Tako sedaj lahko lastniki kleti v prekmurski prestolnici mirneje spijo.

O tem, kako je potekalo prijetne storilcev pa je spregovoril komandir PP Murska Sobota, Tomislav Habulin, ki je dejal so so policisti PP Murska Sobota v času od 9. do 29. 5. 2019 obravnavali več kaznivih dejanj tatvin in poskusov velikih tatvin, z vlomi v kletne prostore stanovanjskih blokov na območju mesta Murska Sobota. “V omenjenem obdobju je bilo vlomljeno v 29 kletnih boksov (to je skupno število oškodovancev op,p,). Dve tatvini pa sta bili izvršeni iz hodnika stanovanjskega bloka. Po intenzivnem zbiranju obvestil je bila Okrožno državno tožilstvo Murska Sobota podana pobuda za hišno preiskavo pri dveh 46-letnih osumljencih, doma iz Murske Sobote in okolice Maribora. Hišna preiskava je bila opravljena dne 29.5.2019, kjer so bili najdeni in zaseženim materialni dokazi storitve vseh kaznivih dejanj. Osumljencema je bila odvzeta prostost in sta bila privedena pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča Murska Sobota, ki je opravil zaslišanje,” je med drugim dejal Habulin.

Šestinštiridesetletnika sta sicer osumljena storitve petih kaznivih dejanj velike tatvine in šestih kaznivih dejanj tatvine. V petih primerih kaznivih dejanj tatvine so oškodovanci zaradi nizke materialne škode, podali umik kazenskega pregona. Kljub temu, se lahko osumljenca nadejata, da bosta dalj časa za zapahi.