Vlomi v Pomurju: Največ jih je bilo obravnavanih prav na območju Lendave

Pomurski, natančneje lendavski policisti in kriminalisti so imeli konec lanskega leta in tudi v prvi četrtini letošnjega leta ne malo dela z vlomilci, ki so se tekom svojega “dela,” lotili poslovnih, pa tudi stanovanjskih prostorov.
V pokrajini ob Muri policisti in kriminalisti vse več časa porabijo za preiskovanje in raziskovanje vlomov v poslovne in zasebne prostore, gostinske lokale ter osebne avtomobile, izstopa pa prav območje občine Lendava. Tudi na našem spletnem portalu smo v minulih mesecih poročali o kar nekaj vlomih v poslovne in gostinske prostore podkrepljene s fotografskim gradivom.

Na območju občine Lendava so v zadnjem času obravnavali kar 15 kaznivih dejanj povezanih z vlomi. “Ni ravno prijeten občutek, ko veš, da je nekdo brskal po tvojih stvareh,” je najpogostejši odgovor tistih, ki so bili žrtve nepridipravov. V minulem času so si storilci najpogosteje prisvajali gotovino in nakit, v posameznih primerih pa so, da bi izbrisali sledi, celo namerno povzročali škodo. Takšen primer se je pripetil denimo v Slomškovem naselju v Lendavi.

Na policijski postaji Lendava pravijo, da je od petnajstih obravnavanih kaznivih dejanj povezanih z vlomi, letos v devetih primerih šlo za poskus vloma, v ostalih primerih pa, da so s preiskovanjem bili precej uspešni, pravi Željko Križanič, komandir PP Lendava: “Odkrili smo dva tujca in dva domačina, zoper katere je bila podana kazenska ovadba na pristojno sodišče,” je dejal, kar je potrdilo minule domneve policistov med preiskovanjem tovrstnih dejanj.

Kot pravijo na policijski upravi Murska Sobotam število vlomov sicer ne odstopa od števila vlomov v enakem obdobju lani, a je zanimivo, da odstopa predvsem škoda, ki so jo storilci s svojim početjem povzročili. Če je v enakem obdobju lani bilo storjene škode za okrog 60 tisočakov, je ta škoda letos že skorajda 160 tisočakov.