Vlom v Telekomovo poslovalnico v centru Maximus: Najprej odtujili dve registrski tablici, za tem vlomili in ropali

Minuli ponedeljek po polnoči so bili policisti obveščeni o vlomu v trgovino z mobilnimi telefoni v trgovskem centru na Ulici Štefana Kovača v Murski Soboti. Nepridipravi so najprej v naselju Černelavci odtujili dve registrski tablici in se za tem odpravili ropat Telekomovo poslovalnico.
Z ogledom kraja kazniva dejanja ter vozila, ki so ga storilci pustili na kraju je bilo ugotovljeno, da so storilci pred vlomov v trgovski center v naselju Černelavci odtujili dve različni reg. tablici, ki so ju namestili na vozilo. Najmanj trije neznani storilci so nato vlomili v trgovski center, kjer so odtujili več različnih mobilnih in drugih elektronskih naprav v skupni vrednosti okrog 155.000 evrov.

Storilce ujeli na pomurski avtocesti, a so se ti razbežali

Ob hitri intervenciji policije je bilo v mestu opaženo naključno vozilo, ki se na znake policistov ni zaustavilo in je zapeljalo na avtocesto v smeri Lendave. Vozilo se je na avtocesti zaustavilo, osebe so iz vozila zbežale, vendar naj bi bili policisti v bližini avtoceste prijeli osebe, ki so ustrezale opisu domnevnih vlomilcev. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, delo pa so jim menda močno olajšali vlomilci sami, ki so na kraju pustili več sledi. Pri ogledu vozila so bili najdeni odtujeni predmeti, ki so že bili vrnjeni oškodovancu. Z načinom storitve so neznani storilci povzročili okrog 6.000 evrov škode na in v objektu.

Pred tem odvzeta prostost trem osebam, ki pa jih policija ni mogla povezati z ropom

Med zbiranjem obvestil je bila po dveh urah od storjenega kaznivega dejanja odvzeta prostost tudi trem osebam, ki pa jih kriminalisti niso mogli povezati z opisanim kaznivim dejanjem, zato so bile osebe izpuščene. Kriminalisti in policisti PU Murska Sobota nadaljujemo s preiskavo kaznivega dejanja.