Vlamljali trije državljani Hrvaške

Policisti in kriminalisti PU Murska Sobota smo v preteklem tednu obravnavali tri državljane R Hrvaške, ki so na območju Policijske postaje Murska Sobota izvršili več vlomov v stanovanjske hiše, pri čemer so odtujili denar, mobilne aparate in zlatnino.

Skupna materialna škoda je znašala okrog 2000 evrov. Osumljeni so bili privedeni k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Murski Soboti, ki je za vse odredil pripor. K izsleditvi osumljenih storilcev so s svojimi informacijami policiji v veliki meri pripomogli občani. Policisti in kriminalisti še naprej zbirajo obvestila o razrešitvi ostalih vlomov na območju PU M. Sobota.

Policisti in kriminalisti PU Murska Sobota so v letu 2016 obravnavali številčno manj vlomov v stanovanjske hiše kot v preteklih letih. V zimskem času beležijo vlome predvsem v popoldanskem času, ker se hitro zvečeri, kar storilci s pridom izkoriščajo, saj hitreje opazijo v kateri hiši je kdo doma in v kateri ni nikogar, ker niso prižgane luči.

“Zato svetujemo, da pred odhodom od doma hišo zaklenete, prižgite luči na dvorišču, lahko pa tudi kakšno luč v dnevnem prostoru, s čimer boste sporočali, da se nekdo nahaja doma. V kolikor se vrnete domov in opazite, da ste postali žrtev kaznivega dejanja (vloma ali tatvine) o tem nemudoma obvestite policijo in ničesar ne premikajte ter ne pospravljate do prihoda policistov. V kolikor naletite na storilca, ki je še v hiši ali opazite storilca pri vlomu v sosednjo hišo, se ne izpostavljate, zlasti, če je fizično močnejši, oborožen ali jih je več – pomembnejša naj bo vaša lastna varnost! Policistom lahko pomagate pri izsleditvi storilca, če si poskušate zapomniti čimveč podatkov o njem: izgled storilca, smer bega, prevozno sredstvo, s katerim se je odpeljal ali pa ga fotografirate oziroma posnamete s svojim mobilnim telefonom,” so povedali pri Policiji.