FOTO: Vlak namenjen v Lendavo, v Murskem Središću trčil v osebni avtomobil

Po tem, ko je v soboto 20. decembra 2014 iz Čakovca na železniški peron v Lendavi po več kot 20 letih znova pripeljal potniški vlak najprej vsako soboto čez natanko leto dni pa je začel voziti vsak dan, moramo tokrat poročati o prvi železniški nesreči na tej relaciji.

Potniškega vlaka, ki vsak dan vozi na relaciji Čakovec – Lendava in pelje čez Mursko Središće kjer se za kratek čas tudi ustavi, na lendavsko železniško postajo včeraj ob 16.05 uri ni bilo. Pa ne zato, ker bi popoldansko linijo ukinili, dopoldan je vlak namreč v Lendavo prisopihal po voznem redu, temveč zaradi nezgode, ki se je pripetila v Murskem Središću, tik pred tamkajšnjo železniško postajo.

Policijska uprava Međimurska je namreč nekaj minut čez 16.00 uro bila obveščena o železniški nesreči, na z zapornico nezavarovanem, a zaznamovanem železniškem prehodu na Frankopanski ulici v Murskem Središću. Voznica osebnega avtomobila Opel Astra iz Peklenice je, kot kaže, spregledala bližajoči se vlak, ki vozi v smeri proti Lendavi. V trenutku, ko je zapeljala na železniške tire, je potniški vlak trčil v osebni avtomobil voznice, v katerem je med drugim bil tudi otrok in neuradno še ena ženska oseba.

Potniški vlak je osebni avtomobil potiskal še vsaj 50 metrov po progi, preden se je uspel ustaviti s pred seboj izmaličenim osebnim vozilom. Obe ženski sta bili prepeljani v bolnišnico v Čakovcu, v nesreči pa sta zadobili lažje telesne poškodbe. Otrok neuradno ni poškodovan. Vlak poti v Lendavi ni nadaljeval, ogled kraja dogodka pa je trajal okrog dve uri.