Vinka in Bizjaka na igrišču v sredo ne bo, Gorgone modro-bele na treningu veličastno pozdravile

Pred lendavsko Nafto 1903 je finalni obračun v pokalnem prvenstvu Slovenije, ki bo na sporedu v sredo. Varovanci Dončića se bodo na Gorenjskem udarili proti večnim rivalom, ekipi murskosoboške Mure. Vinka in Bizjaka na igrišču ne bo, Gorgone pa so med tem v soboto na treningu igralce veličastno pozdravile.
Nogometna zveza Slovenije ni ugodila pritožbi nogometnega kluba Nafta 1903, v kateri je vodstvo kluba opozorilo na neenakopraven položaj obeh finalistov Pokala Slovenije, do katerega je prišlo zaradi nepredvidenih razmer, povezanih s t.i. “koronakrizo.” “Po pravilniku NZS lahko igralci, kaznovani z rdečim kartonom na srečanju Pokala Slovenije kazen neigranja, ki je posledica prejetega rdečega kartona, odslužijo tudi na prvenstveni tekmi, če je le ta odigrana preden se nadaljuje tekmovanje v Pokalu Slovenije,” so zapisali.

Za razliko od Mure, Lendavčani nimajo uradnih tekem, “kartonirani” nogometaši Nafte 1903 pred finalom pokala svojih kazni, vsaj kar se tiče prejetih dveh rdečih kartonov ne morejo odslužiti, s čimer so prikrajšani za nastop v finalu. Prvoligaši namreč svoja srečanja igrajo brez težav, edini ukrep so zgolj prazne tribune, med tem, ko je drugoligaška druščina tekmovanje (ne po lastni odločitvi) zaključila. To v praksi torej pomeni, da v sredo na zelenici ne bo Vinka in Bizjaka.

“Po prvotnem žrebu, bi NK Nafta 1903 med polfinalno in finalno tekmo za Pokal Slovenije odigrala najmanj 2, zelo verjetno pa 3 prvenstvena srečanja in bi oba igralca imela pravico nastopa v finalu,” so pudarili na Kolodvorski 7. In kaj na to pravi NZS? “V skladu s 23. členom Disciplinskega pravilnika NZS morata igralca ekipe Nafta 1903 Vedran Vinko in Jaka Bizjak prestati kazen prepovedi nastopanja na naslednji tekmi v okviru tekmovanj NZS, saj je kazen izrekel organ NZS. V dotičnem primeru to pomeni, da bosta omenjena igralca kazen prestajala na finalni tekmi Pokala Slovenije, ki bo odigrana 24.6.2020.”

Tako so Gorgone pozdravile nogometaše na sobotnem treningu