Vinjen voznik z nepripetim otrokom v Sebeborcih, vinjen, brez vozniškega dovoljenja z otrokom v Gornji Radgoni

Pomurski policisti v zadnjih nekaj dneh beležijo kar dva primera neodgovornega ravnanja z otrokom. V Sebeborcih so obravnavali vinjenega voznika z nepripetim otrokom, v Gornji Radgoni pa voznika, ki je otroka prevažal vinjen in brez vozniškega dovoljenja.
Policisti postaje prometne policije Murska Sobota so minuli petek, malo pred 21. uro v naselju Sebeborci ustavili voznika osebnega avtomobila. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da voznik kaže znake alkoholiziranosti, zato je bil odrejen preizkus, kateri je pokazal 0,73 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je na sprednjem sedežu v vozilu sedel 3,5 letni otrok, ki med vožnjo v vozilu ni bil zavarovan z zadrževalnim sistemom. Zoper 32-letnega voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Policisti policijske postaje Gornja Radgona so včeraj, malo po 17. uri v Gornji Radgoni ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je z vozilom močno vijugal po cestišču. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da kaže očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 0,81 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Pri preverjanju dokumentov je bilo ugotovljeno, da voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bil osebni avtomobil zasežen. V vozilu se je na zadnjem sedežu kot potnik nahajal 3,5 letni otrok. Zoper 43-letnega voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

“Vse udeležence v cestnem prometu pozivamo, naj za volan sedejo le trezni. Še posebej odgovorno naj ravnajo pri udeležbi otrok v vozilu. Če bodo uživali alkoholne pijače, naj se ne odločajo za vožnjo v cestnem prometu, vozilo naj vozi oseba, ki ni uživala alkoholnih pijač,” so še sporočili iz PU Murska Sobota.