Vikend bo hladen, za tem vnovičen dvig temperatur

Do meteorološkega poletja nas loči še slab mesec dni. Čeprav smo v minulih dneh prav prijetno uživali ob ugodnih dnevnih temperaturah, pa je pred nami nekaj hladnejših dni. Za tem seveda sledi vnovičen dvig temperatur.
Vreme se je začelo spreminjati v noči na včerajšnji petek, ko smo se prebudili v oblačno jutro, oblaki pa so vztrajali praktično čez celoten dan. Za razliko od preostalih delov Slovenije, pri nas padavin ni bilo, so se pa poznale nižje dnevne temperature, katere bodo še nižje danes in najnižje v tem tednu jutri. Ponekod v višjeležečih krajih države bi lahko celo snežilo.

Današnjo soboto bo pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Jutranje temperature bodo v naših krajih od 8 do 12, najvišje dnevne od 12 do 17 stopinj Celzija. Ledeni možje bodo letos za teden dni prehiteli koledar. Ohladitev od severa nas bo dosegla jutrišnjo nedeljo, najbolj hladno pa bo torkovo jutro, ko bo možna tudi slana.

Obeti: V noči na nedeljo se bodo padavine okrepile, v nedeljo bo oblačno s padavinami. Ohladilo se bo. Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 800 m, ob močnejših padavinah pa lahko ponekod tudi nekoliko niže. Zapihal bo okrepljen veter severnih smeri, na Primorskem zmerna do močna burja. Do ponedeljka zjutraj bodo padavine večinoma ponehale, popoldne se bo ponekod delno zjasnilo. Še bo hladno in vetrovno.