VIDEO: Vedran Vinko z zadetkom iz enajstih metrov Nafto 1903 popeljal do zmage v Ljubljani

Včerajšnji popoldan je bil znova rezerviran za nogomet. Modro-beli so se v ljubljanski Šiški, na tamkajšnjem stadionu Žak, pomerili proti mešani zasedbi Olimpije. Obe ekipi sta prikazali lepo igro, a so bili Lendavčani vidno boljši, poleg Vinka pa je blestel tudi lendavski vratar.
Včeraj ob 17.00 uri je na stadionu Žak v Ljubljani bila na sporedu nova pripravljalna tekma Nafte 1903 pred polfinalnim pokalnim obračunom z Radomljami. Lendavčani so se tokrat pomerili proti mešani zasedbi Olimpije, pred katero je nadaljevanje prvenstva v državni ligi. Tako domači, kor tudi gosti so prikazali precej gledljiv nogomet, a bi ob zaključku lahko povsem mirno dejali, da je Nafta 1903 tokrat bila boljši nasprotnik -pa ne zgolj zaradi zmage, temveč tudi zaradi lepe igre, ki jo, kot kaže, Lendavčani nadaljujejo že vse od prijateljskega obračuna z Mariborom in kasneje doma z Beltinci.

Ljubljančani bi morali že v 12. minuti ostati le z deseterico na zelenici, saj je rdeči karton prejel vratar Matija Orbanić. Po dogovoru obeh trenerjev se je prijateljska tekma nadaljevala brez izključitve. Neuradno domači na voljo naj ne bi imeli drugega vratarja. Pritiskali sta sicer obe ekipi. Lendavčani so izjemno radi “zahajali” pred vrata domačih, a je obramba vselej dobro opravila svoje delo, med tem, ko je podobna slika bila na strani modro-belih z razliko od tega, da so zeleni igrali nekoliko bolj grob nogomet, kar jih je na koncu stalo zmage

Najlepšo priložnost je pri domačih takoj po začetku drugega polčasa zapravil Kadrić, ki mu s treh metrov ni uspelo zatresti mreže, saj je več kot odlično posredoval vratar gostov. Kazen je prišla že v naslednji akciji, ko so si domači zaradi nekoliko bolj grobe igre priigrali najstrožjo kazen. Odločilni zadetek je v 47. minuti iz enajstih metrov dosegel Vedran Vinko.

Zapravljena priložnost Kadrića in zadetek Vedrana Vinka:

Celotno nogometno srečanje: