VIDEO: V Murski Soboti zagorela hiša, vzrok še ni znan

Kot so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje, je včeraj ob 14.08 uri v Kroški ulici v Murski Soboti zagorela slamnata stanovanjska hiša. Gasilci PGD Bakovci, PGD Rakičan, Černelavci, PGD Ižakovci, PGD Beltinci, PGD Petanjci, PGD Veščica in PGD Murska Sobota so požar pogasili. Hiša je gorela kot bakla, so dejali očividci, saj je izolirana s slamo in obita lesom ter blatom. Ogenj ogrožal tudi sosednje objekte.
Po znanih podatkih je hiša bila nenaseljena, s požarom pa se je borilo veliko gasilcev, natančneje, iz osmih gasilskih društev iz občin Murska Sobota, Beltinci in Tišina, ker je menda bilo kar nekaj težav z dobavo vode. Seveda so na kraj požara med prvimi prišli tudi policisti, ki so sporočili, da po njihovih podatkih naj ne bi bila poškodovana nobena oseba. “Policijska uprava Murska Sobota je bila danes ob 14.18 uri obveščena o požaru na stanovanjski hiši na Kroški ulici v Murski Soboti. Trenutno še poteka intervencija gasilcev. Po naših podatkih naj ne bi bila poškodovana nobena oseba. Ko bodo zaključene aktivnosti gasilcev in bodo vzpostavljeni pogoji za varno delo, bodo policisti pričeli z ogledom kraja. Ko bo znanih več informacij, bomo naše sporočilo dopolnili,” je sporočila tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, Suzana Rauš.

Na dogodek se je odzval tudi župan, dr. Aleksander Jevšek, ki mimogrede živi v neposredni bližini pogorišča, ki je v prvi vrsti zahvalil gasilcem. “Danes zgodaj popoldne je zagore stanovanjska hiša v strnjenem naselju na Kroški ulici v Murski Soboti. Gašenje je bilo zelo zahtevno in nevarno! Zahvaljujem se vsem gasilcem, od prvega do zadnjega, iz vseh prostovoljnih gasilskih društev iz MO Murska Sobota in izven, ki ste uspešno zavarovali življenja in premoženje naših občanov! Gasilski “na pomoč!”