VIDEO: Smrad: “Nekaj je proti temu potrebno ukreniti,” župan: “Nemudoma se naj prekinejo vse aktivnosti”

V bližini bioplinarne ECOS se je včeraj v popoldanskih urah zbralo nekaj občanov in vodja civilne iniciative, imenovane “Proti Smradu.” Zbrali so se zaradi trenutno aktualne zadeve okrog bioplinarne ECOS, smradu in izrazili svoje ogorčenje ter neodobravanje takšnega delovanja omenjene bioplinarne. Odzval se je tudi lendavski župan, ki je jasen: “Aktivnosti v ECOSu se naj nemudoma prekinejo!”
Župan mag. Anton Balažek, na včerajšnji seji občinskega sveta: “Jaz sem, preden sem prišel na sejo občinskega sveta, poklical stečajnega upravitelja podjetja ECOS, mu tudi pisal in mu povedal, da naj nemudoma prekine aktivnosti v ECOSu. Moram reči, da sem bil dodatno razočaran, ko je odvetnica te družbe rekla, da je odgovorna oseba nekakšno “bypass” podjetje ECOSa. Seveda “nemudoma ukiniti” lahko pomeni, da bodo na dvorišču (bioplinarne) tudi kaj pustili, a sem to mislil v smislu, da nemudoma vse počistijo in da naj prenehajo. Tibor Hebar pelje akcijo že več kot teden dni. Moram reči, da ima veliko podatkov, da je državni inšpektor tudi posegel, ker so zadeve bile katastrofalne. Ne le zaradi vremenskih razmer temveč tudi zaradi njihovega neodgovornega ravnanja.

Jutri (danes) ob dveh sledi razgovor z upravljavcem, jaz pa bom znova zahteval, da se s kompletno zadevo preneha. Mi smo predvčerajšnjim dobili zagotovila od državne inšpekcije da so zadeve prekinjene, a s tem kaj so ugotovili in naložili, je seznanjen Tibor Hebar. Moram reči, da zadeva ni bila čista. Po informacijah, ki jih imam od občinskega inšpektorja, je zadeva bila prekoračena glede tega, kaj bi se lahko v omenjeni bioplinarni počelo. To so moje informacije.

Zaradi tega sem se odločil in zahteval od stečajnega upravitelja, da nemudoma prekinejo vse aktivnosti. V kolikor do tega ne bo prišlo, bomo posegli po najbolj drastičnih ukrepih.”

Včeraj Tibora Hebarja nismo uspeli priklicati in ga bomo poizkušali danes. Njegovo izjavo bomo objavili takoj, ko bo to mogoče.