VIDEO: Radenci: Maratona treh src koronavirus ni preprečil!

Maraton treh src je bil! Start teka je ob 9. uri, prek družbenih omrežij naznanila startna pištola v Radencih. Tradicija ostaja neprekinjena, saj so bistvo maratona tekači pokazali tudi letos – povsod po Sloveniji. Srčnost je premagala virus in vsi tekači po Sloveniji so danes postali zmagovalci!
V času, ko so tekaške prireditve močno okrnjene, so organizatorji izpeljali virtualni dogodek, ki je Slovenijo preplavil s tekači. “Čeprav smo 40. Maraton treh src »prihranili za drugo leto«, naših srčnih tekačev nismo hoteli prikrajšati za izkušnjo, ki jo z nami zvesto doživljajo že 40 let. To je svojevrstven občutek, ki ga poznajo naši aktivni udeleženci, navijači in konec koncev tudi občani Radencev,”  je povedal Boštjan Gerlec, predsednik organizacijskega odbora Maratona treh src. “Hvala vsem, ki tečete, kjerkoli že ste – to je Maraton treh src!” še dodaja Gerlec.

V Radencih pa, čeprav maratona ni bilo, na svojevrsten način vendarle je bil. Dejan Berič, Igor Škrinjar, Zlatko Rajh in Boštjan Primožič so odtekli maratonsko razdaljo na parkirišču hotela Radin. Premagali so kar 132 krogov. 10-kilometrsko razdaljo krog po tradicionalni trasi  je odtekel bivši predsednik organizacijskega odbora Sašo Zidar. “Zanimivo je bilo spremljati podvig in priznati moram, da je bilo preštevanje krogov skoraj tako velik izziv kot dejanski tek,” se je na koncu pošalil Marko Pintarič, sekretar organizacijskega odbora Maratona treh src. “Pa vendar je dosežen čas 4 ur in 19 minut  hvale vreden in čestitam fantov za uspešno opravljen izziv današnjega dne,” še dodaja Pintarič.

Organizatorji še naprej vabijo tekače, naj svoje športne dosežke delijo preko družbenih omrežij in jih označijo s ključnikom #Maratontrehsrc. Važno je, da tekmujemo sami s sabo, saj smo tako vsi zmagovalci. To je tudi moto Maratona treh src že vseh 40 let in je danes še toliko bolj pomenljiv.