VIDEO: PŠK Ljutomer – KK Lindau 81:66

V 8. krogu pomurske košarkarske lige, sta se v športni dvorani v Ljutomeru pomerili domača ekipa in ekipa iz Lendave, KK Lindau. Lendavčani so tokrat bili primorani priznati premoč domačim in sicer z 88:61.

V 8. krogu Radenska PKL so Ljutomerčani v domači dvorani igrali proti ekipi KK Lindau, ki so jo letos enkrat že premagali in enak cilj so Ljutomerčani imeli tudi na minuli tekmi, saj bi jim zmaga prinesla željeno tretjo mesto po rednem delu. Temu primerno je bilo tudi število igralcev na domači klopi, kjer se jih je zbralo kar 12. Precej polna je bila tudi klop Lendavčanov, na kateri je bilo 9 igralcev.

“Tekma se je začelo zelo raztreseno na obeh straneh, saj smo prve točke videli šele v tretji minuti tekme, ko so bili Lendavčani natančni s črte prostih metov. Kmalu zatem smo po »and one« akciji Glavnika zadeli tudi domači. Prva četrtina se je nato nadaljevala zelo izenačeno saj si nobena izmed ekip ni priigrala vidnejše prednosti, o čemer priča tudi rezultat prve četrtine, ki je bil 18:17 v korist Ljutomera. Omembe vredna sta podatka, da je Copot A. v tej četrtini dosegel polovico točk domačih – 9, in pa to, da se je pri Lendavi med strelce vpisalo kar 7 igralcev.”

V drugi četrtini so sicer prvi zadeli gostje a je nato na sceno stopil Luka Kosi, ki je v tem delu igre dosegel kar 15 točk (3 trojke) in ob pomoči soigralcev se je prednost Ljutomera hitro povzpela na 10 točk. To prednost so uspešno branili tudi do polčasa, ob katerem je bil izid 41:32.

Tretjo četrtino so domačini začeli podobno kot drugo in z delnim izidom 10:2 prednost povišali na 17 točk. Gostje so se zatem uspeli nekoliko zbrati in prednost rahlo zmanjšati a že je sledil nov val domačinov, ki so z uspešno obrambo izvedli nekaj protinapadov in do konca tretje četrtine prednost uspeli povišati na 19 točk. Rezultat pred sklepnim dejanjem tekme – 65:46.

“V začetku zadnje četrtine so domači prednost še nekoliko povečali tako, da so lahko na igrišče stopili tudi tisti igralci, ki po navadi dobijo manj priložnosti za igro. Gostje so ob zaključku zaostanek uspeli zmanjšati a kljub temu smo tekmo varno pripeljali do konca. Končni rezultat je bil 81:66.