VIDEO: Prijateljski obračun: Pet zadetkov v mreži Lendavčanov

Lendavska Nafta 1903 se je v naslednjem prijateljskem obračunu minulo soboto pomerila proti ekipi Maribora. Srečanje se je odvilo v Ljudskem vrtu in je bilo za Mariborčane zadnje pripravljalno, saj prvoligaši že ta teden odpirajo spomladanski del prvenstva. Modro-beli so sicer prikazali zavidljiv nogomet, a so vijoličasti bili, pričakovano, boljši in predvsem natančnejši.
Lendavska Nafta 1903 se je tokrat v prijateljskem in hkrati pripravljalnem obračunu pomerila proti ekipi Maribora. Da bo srečanje bistveno težje od minulih je bilo moč pričakovati, v nadaljevanju pa se je to tudi potrdilo. Čeprav fantje iz Lendave niso prikazali slabe igre, so naposled vendarle klonili. Prejeli so pet zadetkov, med tem, ko so enega dosegli. Prvo priložnost so štajerski fantje imeli že v 4. minuti, s spretnim udarcem Kronavetra proti desnemu kotu, a je vratar Raduha žogo uspešno odbil v kot. Prvi zadetek na srečanju je padel že čez slabo minuto. V akciji je vnovič bil Kronaveter. Lendavčanom ni uspelo izbijanje, žoga se je odbila do Koblarja, ki se je spretno odzval in z dobro odmerjenim udarcem zadel levi spodnji kot vrat Raduhe.

V 14. minuti sledi izenačenje po protinapadu. Haljeta je po hitri akciji z desne strani podal pred gol, Ubochioma pa je natančno poslal žogo ob domači vratnici v mrežo. Sedem minut kasneje je vratar Raduha ob podaji Vrhovca in poskusu Kolmaniča uspešno odbil žogo na varno, čez štiri minute je žogo čez prečko modro-belih poslal Pihler, sledil pa je poskus Drka, ko je ta v 29. minuti žogo poslal v naročje vratarju domačih, Jugu. Minuto za tem so domači zabeležili novo vodstvo. Vrhovec je prikazal dolgo podajo na levo stran, nato pa je Kolmanič ob pričakovanem predložku z neposrednim udarcem proti vratom žogo ob desni vratnici poslal v mrežo Lendavčanov. Do konca prvega polčasa, torej naslednjih 15 minut sta ekipi igrali med obema kazenskima prostoroma.

V 50. minuti skorajšnje novo vodstvo domačih, a je po strelu Požeg Vancaša z roba kazenskega prostora na pravem mestu bil gostujoči vratar. A če ni uspelo tokrat, je čez slabe tri minute uspelo s spretno akcijo. Kolmanič je poskrbel za natančno podajo, Matko pa za golgetrski zaključek in ob soočenju poslal žogo čez vratarja v mrežo. Do 72. minute, ko je sledilo vnovično višanje rezultata pri domačih, se ni zgodilo praktično ničesar omembe vrednega. Sledil je prosti strel, ki ga je izvajal Kronaveter. Ta je poskrbel natančen predložek in dovolj močan udarec, kar je Martinović podaljšal z glavo tako, da vratar žoge ni uspel ukrotiti. Zadnji zadetek je padel v 83. minuti, ko je Kotnik podal Tavaresu, ta pa je v svojem stilu natančno usmeril žogo ob levi vratnici v mrežo.

Maribor – Nafta 1903 5:1 (2:1)

Maribor: Jug, Koblar (74′ Uskoković), Martinović (74′ Peričić), Pihler, Kolmanič (80′ Guerrico), Vrhovec, Cretu (74′ Repas), Santos, Požeg Vancaš (80′ Kotnik), Kronaveter (74′ Tavares), Matko. Klop: Handanović, Peričić, Uskoković, Obreht, Bobarić, Guerrico, Repas, Kotnik, Tavares. Trener: Mauro Camoranesi.

Nafta 1903: Raduha, Bolla, R. Pirtovšek, Drk, Rebernik, Kormendi, Ubochioma, Oštrek, Novinić, Vinko, Haljeta. Klop: Kisovec, Poszgai, Živko, T. Pirtovšek, Szabo, Židan, Magdič, Bizjak. Trener: Dejan Dončić.

Strelci: 1:0 Koblar (5), 1:1 Ubochioma (14), 2:1 Kolmanič (30), 3:1 Matko (53), 4:1 Martinović (72), 5:1 Tavares (83).