VIDEO: Prebivalce Doline, Petišovcev, Pince-Marofa, Pinc in Benice presenetila sodra

Včerajšnje vreme je, poleg ohladitve in obilnega deževja na območje Doline, Petišovcev, Pince-Marofa, Pinc in Benice, prineslo tudi sodro. Ta večje škode k sreči ni povzročila. Po obilnem deževju so morali enkrat posredovati lendavski prostovoljni gasilci v Lendavskih Goricah, ko je meteorna voda poplavljala garažo zaradi zamašenega odtočnega jaška. Ti so jašek očistili in vodo izčrpali. Kar nekaj dela so imeli in imajo še vedno tudi delavci Elektra Maribor.
Huda ura se včeraj nad našimi kraji k sreči ni razvila popolnoma, so pa prebivalci Doline, Petišovcev, Pince-Marofa, Pinc in Benice na svojih dvoriščih in vrtovih le imeli nekaj trših padavin, sodre, ki je padala z dežjem. Nekoliko več težav z vremenom so imeli prebivalci sosednjega Lentija, kjer je vreme svoje zobe pokazalo veliko izrazitejše kot v naših krajih. Tam je toča povzročila tudi nekaj škode. Drugod po naših krajih so prevladovale izrazitejše dežne padavine in kot bi mnogi rekli, še kako potrebne.

Video: Sašo Tkalec, Pince-Marof

V prvem delu noči so nevihte s krajevnimi neurji od zahoda zajele večji del Slovenije, v drugem delu noči pa prehodno povečini ponehale. Danes bo spremenljivo oblačno, spet bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. Več sonca bo na vzhodu države. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 19, najvišje dnevne od 20 do 27 stopinj C.

Jutri bodo predvsem na zahodu občasno še krajevne padavine. Drugod bo dopoldne in sredi dneva precej jasno, popoldne pa bo oblačnost pričela naraščati. Jugozahodnik bo nekoliko oslabel. V noči na soboto bo dež od jugozahoda spet zajel vso Slovenijo in v soboto čez dan postopno ponehal. Sobotno popoldne bo povečini sončno. V nedeljo bo deloma jasno, možna bo kakšna ploha ali nevihta.