VIDEO: Po Plamenu, izšel še Julij

Luč sveta je prvega julijskega dne ugledal naslednji komad (tretji zapovrstjo) Lendavčana Pétra Pála z videospotom, z naslovom “Július,” ali v prevodu “Julij.” Prvenec “Lángok,” ali v prevodu “Plameni” smo na našem spletnem portalu objavili lanskega septembra, vmes je izdal skladbo z naslovom “Altató” ali “Spalna tableta.” Pál je mladi umetnik, sicer študent dramske igre v Káposváru, ki opravlja praktično izobraževanje v budimpeštanskem narodnem gledališču, z glasbo pa se mu je uresničila dolgoletna želja.
Péter Pál, ki je v domači Lendavi že dobro poznan mladi umetnik, šteje jih šele nekaj čez 20, je prvi julijski dan občinstvu na priljubljenem spletnem socialnem omrežju Facebook predstavil svojo naslednjo skladbo z videospotom, tretjo zapovrstjo, “Július,” ali v prevodu “Julij.” Skladba je v Madžarščini, a ker glasba ne pozna meja in ne jezika, bo razumevanje videospota vsekakor povsem običajno.

“Július je moj tretji videospot. Nastal je ob pesmi, ki sem jo napisal lansko poletje. V videu nastopajo predvsem sošolci iz Akademije za dramsko igro v Kaposváru, in moji prijatelji. Za aranžma sta poskrbela Peter Ošlaj in Žan Serčič, za mastering pa Janez Križaj. Spot smo posneli z enako ekipo, kot prvega, torej Lángok (režija: Ákos Barnóczky, operater: Gergely Turáni). S pesmijo želim v poslušalce vliti kanček dobre volje, radosti in upanja v tem čudnem obdobju. Je pesem za poletje, ki jo lahko poslušajo kjer koli, v avtomobilu, ob domačih opravilih, na zabavi …,” je za naš spletni portal dejal Péter Pál.

sicer velja za zelo umetnostno produktivnega mladeniča. Je prejemnik Radnótijeve diplome in nagrade Kaleidoszkóp. Je mlad lendavski deklamator, pianist in pevec ter talentiran pesnik -izdal je že tudi svojo pesniško zbirko pri rosnih šestnajstih, ko je bil še dijak lendavske gimnazije. Je večkratni nagrajenec Lietrarnega tekmovanja Sándor Szúnyogh, ki je dejaven tudi na drugih področjih. Za določilni dejavnik svojega življenja ima interpretacijo, na področju katere je neodvisno od starostne skupine dobil praktično vse nagrade – od nagrade Józsefa Attile do nagrade Kaleidoszkóp oziroma mladinske nagrade Radnóti.