VIDEO: Novo na domači sceni: Brata, ki sta se zaljubila v reggaeton, sedaj v tej glasbeni zvrsti tudi ustvarjata

Tokrat se na našem spletnem portalu predstavljata brata iz Lendave, ki delujeta pod umetniškim imenom Falki in Teo. Gre za brata Kevina in Tea Totha, ki sta že dlje časa imela željo ustvarjati reggaeton glasbo s slovenskim besedilom. Zavihala sta rokave in izdala novo pesem, z naslovom Lyndva.
Falki in Teo

“Najino pot sva pričela z željo, da bi ustvarjala reggaeton glasbo s slovenskim besedilom. Reggaeton, drugače tudi dembow, naju navdušuje že od leta 2010, ko sva pričela poslušati Wisina in Yandela. Tako sva se zaljubila v to zvrst glasbe in nadalje raziskovala področja Puerta Rica, Columbije in Dominikanske Republike. Kasneje sva spoznala tudi izvajalce kot so J Balvin, J Quiles, Dadee Yankee, Anuel aa, ki jih z navdušenostjo poslušava.

Glasba naju spremlja vsak dan in naju motivira tudi pri ostalih stvareh. Zato bi si srčno želela prikazati to, kar midva čutiva do latinskih ritmov, tudi slovenskim poslušalcem z glasbo, ki jo ustvarjava z velikim navdušenjem in iz dna srca.

Da še na kratko opišem idejo najinega albuma, ki se imenuje “Mesta”. Album bo sestavljalo 10 komadov, ki jih imava že pripravljene za release. Ime albuma sva izbrala na podlagi imen pesmi, ki jih imava v albumu. Kadar pesem, ki jo izdelujeva poslušava in se z njo poistovetiva, poskušava občutke, ki jih dobiva ob poslušanju glasbe, povezati z mesti, na katera naju pesem spominja. Ti občutki prihajajo zgolj iz najinih spominov, ki jih imava na mesta katera sva obiskala.”

Pesem Lyndva

“V teh težkih časih, ki jih preživjamo smo veliko več časa obkoljeni z ljudmi ki nam pomenijo največ. V najinem primeru je to družina. Falki v pesmi predstavlja občutke, ki jih dobi kadar pomisli na mamo in očeta, kako sta mu zmeraj stala ob strani in ga usmerjala na prava pota. Pove, da mu je bil njegov najlepši dan, kadar je dobil brata in kako je zgubil najboljšega prijatelja, ki je odšel zaradi dela v tujino.”

Od kod ime Lyndva

“Lyndva je bilo staro poimenovanje Lendave, ki je bila nekoč sestavljena iz gornje in dolnje Lendave.”