VIDEO: Nova skladba ter videospot Lendavčana Pétra Pála

Péter Pál, ki je v domači Lendavi že dobro poznan mladi umetnik, šteje jih 22, je predvčerajšnjim preko svoje strani na priljubljenem spletnem socialnem omrežju Facebook javnosti predstavil svojo naslednjo novo pesem, vključno z videospotom, z naslovom Altató (PReblizu).
Videospot je tudi tokrat režiral Ákos Barnóczky iz Budimpešte, naslov pesmi pa je Altató (Preblizu). “Skladba govori o dveh ljudeh, ki prihajata iz različnih svetov in zato ne razumeta drug drugega. Fant je med dnevom v gledališču, kjer ima izživljajočega se učitelja, kar mu greni življenje, a tega dekletu ne zna pojasniti,” je za naš spletni portal zapisal mladi Lendavčan. Skladba je mešanica zvrsti pop, trap in hip hop.

Péter Pál sicer velja za zelo umetnostno produktivnega mladeniča. Je prejemnik Radnótijeve diplome in nagrade Kaleidoszkóp. Je mlad lendavski deklamator, pianist in pevec ter talentiran pesnik -izdal je že tudi svojo pesniško zbirko pri rosnih šestnajstih, ko je bil še dijak lendavske gimnazije. Je večkratni nagrajenec Lietrarnega tekmovanja Sándor Szúnyogh, ki je dejaven tudi na drugih področjih. Za določilni dejavnik svojega življenja ima interpretacijo, na področju katere je neodvisno od starostne skupine dobil praktično vse nagrade – od nagrade Józsefa Attile do nagrade Kaleidoszkóp oziroma mladinske nagrade Radnóti.