VIDEO: Nogomet: Beltinčani so se uspešno uvrstili v drugo slovensko nogometno ligo

Beltinski nogometaši so se z včerajšnjo zmago proti Bledu, tekmo so namreč odigrali v gosteh, uvrstili v drugo državno nogometno ligo. Prvi kvalifikacijski obračun so odigrali doma, kjer so remizirali, v gosteh pa jim je bila sreča bolj naklonjena, saj so tekmo dobili z 1:0.
“Žuti” so včeraj gostovali na Bledu, kjer so odigrali povratno tekmo kvalifikacij za uvrstitev v 2. SNL. Za vodstvo so zadeli v 56. minuti, ko je iz bližine zadel Jernej Tkalec. Spomnimo: Beltinčani so na prvem kvalifikacijskem srečanju na domačem terenu z Blejčani remizirali (1:1), sedaj pa so potrebovali vsaj zadetek več, torej zmago. To jim je ob podpori domačih navijačev tudi uspelo in slavje se je lahko začelo.

So pa Beltinci včeraj na Bledu upravičeno okusili slast zmage. Večino srečanja so imeli žogo v svojih nogah in narekovali trd tempo, ki so ga domači le stežka dohajali. “Žuti” so se, kot je bilo moč videti, na včerajšnje srečanje pripravili izjemno dobro in ob tem pretehtali veliko možnosti, ki bi jim jih lahko pripravil nasprotnik. To se jim je seveda tudi obrestovalo.

Začetek tekme sicer ni bil najbolj obetajoč. Tako domači kakor tudi gosti so vodili precej zaspano srečanje, ki se je razživelo šele v drugi polovici prvega polčasa. Takrat so gledalci lahko videli kar nekaj lepih priložnosti iz obeh strani, vsaj enkrat pa je uspešno posredoval vratar Beltincev, Zver. Kmalu za tem so gosti zatresli vratnico, bombo Betalaniča pa so domači branilci komaj izbili.

“V drugem polčasu gremo po zmago,” so Beltinčani zapisali na svojem Facebook profilu med polčasom. In tako je tudi bilo. Odločilni trenutek na srečanju je sledil v 56. minuti, ko je uspešen bil Jernej Tkalec in navijače iz Beltincev popeljal v delirij. Kmalu za tem bi Beltinčani vodstvo lahko še povečali, a je Kotnik žogo tik pred golom poslal čez vrata. So pa gostom zažugali domači proti koncu srečanja. In to kar dvakrat, a k sreči neuspešno.

Pri tem seveda velja omeniti še sodniški podaljšek, ki je trajal kar 7 minut in 20 sekund. Ne bi se zmotili, če bi rekli, da je to bilo najinfarktnejših sedem minut srečanja, vsaj kar se Prekmurcev tiče. Med drugim zmaga Beltincev pomeni tudi, da se bodo tudi v prihodnji sezoni nadaljevali prekmurski derbiji in sicer tokrat med Nafto 1903 in Beltinci.