VIDEO: Nika Zorjan bo na EMI zapela v prekmurščini

Mlada in uspešna prekmurska pevka Nika Zorjan, bo v petek stopila na Emin oder in v prekmurščini odpela pesem Fse, s katero se bo potegovala za nastop na Evroviziji.

Mlada prekmurska pevka, sicer v teh vodah že uveljavljena, Nika Zorjan, bo na letošnji EMI zapela v prekmurščini. Predstavila se bo namreč s pesmijo “Fse.” Nikin prvi komad, delno preoblečen v prekmurščino, je bil komad Hello od Adele, ki ga je prvič predstavila na eni izmed komercialnih radijskih postaj, pesem pa je priredila prav na željo radijske postaje. Priredba je, kot pravi, bila deležna presenetljivega odziva in kot pravi, je takrat bila presenečena, kako lahko moderna pesem dobro zveni v prekmurščini.

A pri Adelinem Hello ni ostalo, saj je Nika pripravila priredbo pesmi Rockabye od Clean Bandit, Sean Paul & Anne-Marie, ki jo je poimenovala “Diklina pa pau.” Na EMI smo sicer v preteklosti že lahko slišali pesmi obarvane v narečjih, a so bile to bolj folk ali etno stila, ekipa Nike Zorjan pa se je tokrat odločila za modernejši “mainstream” pristop.

Izbor EMA se po sedmih letih ponovno seli na Gospodarsko razstavišče. Vse tri večere si bodo gledalci lahko ogledali tudi v živo: dva predizbora, 17. in 18. februarja 2017, ter finalni večer, 24. februarja 2017. Gledalci in poslušalci bodo ob strokovnih žirijah izbrali slovenskega predstavnika na 62. tekmovanju za pesem Evrovizije 2017 v Kijevu.

Del Nikine pesmi, “Fse”