VIDEO: Nekoliko raztresena Nafta 1903 ni bila kos Koprčanom

Nogometaši lendavske Nafte 1903 so se včeraj ob 19.00 uri pomerili z enajsterico Kopra. Tri točke so ostale na tamkajšnjem stadionu Bonifika, Lendavčani pa so se domov vrnili praznih rok.
V 2. SNL so minuli konec tedna bile odigrane tekme četrtega kroga prvenstva. Nogometaši niso skoparili z zadetki. Koper, ki je med tednom v pokalnem tekmovanju napolnil mrežo Beltincev, je na edini nedeljski tekmi premagal še drugega prekmurskega drugoligaša. Primorci so bili z 2:1 boljši od Nafte 1903, ki je ob odmoru zaostajala za dva zadetka. Koprčani so s tem prišli do druge zmage v sezoni.

Lendavčani so sicer v Koper odpotovali zavedajoč se, da srečanje ne bo enostavno. Ekipi sta nekoč že igrali v prvi državni ligi, oba kluba pa sta za tem zaradi finančnih težav zaključila s propadom. Domača ekipa je včeraj bila boljša skorajda v vseh segmentih igre, pa tudi pobuda za žogo je bila na njihovi strani. Na drugi strani pa so modro-beli v tekmo krenili premalo odločno in že v začetku storili nekaj napak, kar se je poznalo v nadaljevanju.

800 gledalcev je sicer včeraj videlo skupno tri zadetke. Za prednost gostiteljev je v prvem polčasu, natančneje v 28. in 32. minuti poskrbel Jaka Štromajer, gostje pa so v nadaljevanju tekme le uspeli znižati domačo prednost. Koprsko mrežo je zatresel Stjepan Oštrek, a to ni bilo dovolj za vsaj točko Lendavčanov, pa čeprav je po zadetku kazalo, da bi do izenačenja lahko prišlo. Se pa je na včerajšnjem srečanju znova izkazal vratar Florjan Raduha, ki je večkrat reševal mrežo modro-belih.

FC Koper – Nafta 1903 2:1 (2:0)

1:0, Jaka Štromajer, 28. min
2:0, Jaka Štromajer 32. min
2:1, Stjepan Oštrek, 58. min

Celotno nogometno srečanje: (ne pozabite vklopiti zvoka v desnem skrajnem spodnjem kotu predvajalnika)